A Jobbik egy sertéstelep állami támogatását bírálja

0

A Jobbik egy sertéstelep 123 millió forintos állami támogatását bírálja és a pénz visszafizetését sürgeti.

Jakab Péter, az ellenzéki párt szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: miközben ma nehéz Magyarországon vállalkozni, az idősek pedig már annak is örülnek, ha a kiadásaikat fedezni tudják, van egy nyugalmazott védőnő, aki 82 éves kora ellenére belevágott a “sertésbizniszbe”.
Ahogy bevásárolta magát egy felszámolás alatt álló cégbe, azonnal nyert 123 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást és más jogcímeken 25 milliót – tette hozzá a politikus, aki közölte: Kósa Lajos fideszes politikus édesanyjáról van szó.
Jakab Péter a konkrét esetről azt mondta: a forrást Kósa Lajos vette el mindazoktól, akik tényleg rászorulnának a támogatásra, hogy családi vállalkozást indíthassanak. Felszólította a tárca nélküli minisztert, hogy haladéktalanul fizesse vissza a teljes támogatási összeget.
A Jobbik szóvivője közölte, véget kívánnak vetni ennek a “feudális mentalitásnak”, és érdekelvű helyett érdemelvű támogatási rendszert alkalmaznának.
A Jobbik nem az emberek álmait fogja széttörni, hanem a fideszes disznóságokat – jelentette ki Jakab Péter, aki szemléltetésként összetört egy kerámia malacperselyt.

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Táborozni mindennél érdekesebb lehet

A nyári táborok fejlesztik a gyermekek személyiségjegyeit. A közösséghez való tartozás, a …