Irodalmi, zenei és családi programok várják március 15. és 18. között az érdeklődőket a Balatonfüredi Tavaszi Fesztiválon, amelyet a nemzeti ünnep és a tavaszvárás jegyében rendeznek meg – tájékoztatta az MTI-t a fesztivált rendező Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Schmidtné Kositzky Anett elmondta, hogy a programsorozat első napján az ünnephez kapcsolódó kézműves játszóházra várják a családokat a Kisfaludy Galériába, a hajókikötőben pedig az Ifjúsági Fúvószenekar ad térzenét. Ezt követően zenés partraszállás tanúi lehetnek az érdeklődők Kéry Kitty, a fesztivál főszervezője, és Szalma Tamás színművész, valamint a Kaposvári Egyetem színész szakos hallgatóinak közreműködésével.
Forradalmi haddelhadd címmel a balatonfüredi néptáncegyüttes műsorát, majd a Vitéz László és Vas Juliska című mesét láthatják az érdeklődők Fabók Mancsi Bábszínháza előadásában a Kisfaludy Színpadon csütörtök délután. A Kisfaludy Galériában Szendrey Júlia naplójából, verseiből és Petőfi Sándor költeményeiből készült monodrámát állít színpadra Papp Barbara, a Kaposvári Egyetem hallgatója. Kora este pedig fáklyás felvonulás indul a Kisfaludy színpadtól.
A rendezvény második napján az érdeklődőket reformkori sétára várják, amely a Kerek templom előtti térről indul. Este Pál István “Szalonna” és bandája ad népzenei koncertet az Anna Grand Hotel dísztermében.
Szombaton az érdeklődők a Petőfi-korabeli fotótechnikai eljárás, az argentotípia folyamatával ismerkedhetnek Zalka Imre fotográfus jóvoltából a Vaszary Galéria alkotóműhelyében. Este a kaposvári Csiky Gergely Színház Könnyek nélkül című zenés estjére várják a közönséget. A Muráti Lili színésznő fordulatos életét bemutató monodrámának az Anna Grand Hotel ad helyet.
A rendezvény zárónapján népi játszótér várja a gyerekeket a Kisfaludy Színpadon, este pedig Földes László Ady Endre-estje, A föltámadás szomorúsága látható az Anna Grand Hotelben.

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Programok

Ezt már olvasta?

Nagyon Balaton: jövőre négy kompkoncert lesz a tó közepén

Jövőre négy kompkoncerttel várják az érdeklődőket a MOL Nagyon Balaton szervezői. A WOW Hu…