Irodalmi, zenei és családi programok várják március 15. és 18. között az érdeklődőket a Balatonfüredi Tavaszi Fesztiválon, amelyet a nemzeti ünnep és a tavaszvárás jegyében rendeznek meg – tájékoztatta az MTI-t a fesztivált rendező Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Schmidtné Kositzky Anett elmondta, hogy a programsorozat első napján az ünnephez kapcsolódó kézműves játszóházra várják a családokat a Kisfaludy Galériába, a hajókikötőben pedig az Ifjúsági Fúvószenekar ad térzenét. Ezt követően zenés partraszállás tanúi lehetnek az érdeklődők Kéry Kitty, a fesztivál főszervezője, és Szalma Tamás színművész, valamint a Kaposvári Egyetem színész szakos hallgatóinak közreműködésével.
Forradalmi haddelhadd címmel a balatonfüredi néptáncegyüttes műsorát, majd a Vitéz László és Vas Juliska című mesét láthatják az érdeklődők Fabók Mancsi Bábszínháza előadásában a Kisfaludy Színpadon csütörtök délután. A Kisfaludy Galériában Szendrey Júlia naplójából, verseiből és Petőfi Sándor költeményeiből készült monodrámát állít színpadra Papp Barbara, a Kaposvári Egyetem hallgatója. Kora este pedig fáklyás felvonulás indul a Kisfaludy színpadtól.
A rendezvény második napján az érdeklődőket reformkori sétára várják, amely a Kerek templom előtti térről indul. Este Pál István “Szalonna” és bandája ad népzenei koncertet az Anna Grand Hotel dísztermében.
Szombaton az érdeklődők a Petőfi-korabeli fotótechnikai eljárás, az argentotípia folyamatával ismerkedhetnek Zalka Imre fotográfus jóvoltából a Vaszary Galéria alkotóműhelyében. Este a kaposvári Csiky Gergely Színház Könnyek nélkül című zenés estjére várják a közönséget. A Muráti Lili színésznő fordulatos életét bemutató monodrámának az Anna Grand Hotel ad helyet.
A rendezvény zárónapján népi játszótér várja a gyerekeket a Kisfaludy Színpadon, este pedig Földes László Ady Endre-estje, A föltámadás szomorúsága látható az Anna Grand Hotelben.

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Programok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Hegyi Barbara és Seress Zoltán Ajkán töltenek el néhány pásztorórát!

A “Szexpedíció” egy tabutémát feszeget, vígjátéki keretek között: Mi történik, ha eg…