A “Szexpedíció” egy tabutémát feszeget, vígjátéki keretek között: Mi történik, ha egy amúgy jól működő kapcsolatból eltűnik a szex? Hegyi Barbara és Seress Zoltán erre keresik a választ egy nevettető vígjátékban október 6-án 19:00-kor a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központban, ahova a Spirit Színház hozza el a darabot.

A női lapok tanúsága szerint rengeteg hosszabb ideje együtt élő pár/házaspár küzd ezzel a problémával, viszont ezek a párok annyira kínosnak érzik a dolgot, hogy még egymással se beszélnek róla, nemhogy tegyenek is valamit a helyzet megváltoztatásáért. Hacsak egyikük nem veszi a bátorságot és kapcsolatmentő szexterápiára hívja párját egy szállodai szobába.

Michele Riml a Szexpedíció szerzője exkluzív interjúban mesélt a darab rendezőjének Bányai Gábornak a darabról:
„Henry és Alice sztorija egyidős a házasság intézményével, viszont kortárs feldolgozása ennek a fajta kapcsolatnak. Olyan darabot akartam írni, amely igazán ünnepli a házasság intézményét – még kevésbé vonzó aspektusait is. Olyan kultúrában élünk, amely nagyon felszínes és buta tud lenni párkapcsolatok te
rén – romanticizáljuk a kapcsolatot, ám amikor a tökéletes partnerség ideája leomlik, hibáztatunk és mentegetőzünk, biztosak leszünk abban, hogy a “tökéletes partner” létezik valahol. Vagy önsegítő könyvekhez fordolunk válaszokért. Hiszek abban, hogy a házasság ennél szentebb dolog. Egy módja annak, hogy elmélyüljünk, növekedjünk és változzunk, és mindezek által eredményre juttathat – mivel egy másik emberrel tesszük mindezeket. Mint egyének, erősebbekké válunk azáltal, hogy partnerként sebezhetők leszünk. Viszont fel kell áldoznunk dédelgetett ideáinkat és hiedelmeinket párkapcsolatunkkal kapcsolatban és arról, “hogyan kellene ennek működnie”. Mindezt azért, hogy rájöjjünk, valójában milyen is! És talán a legnagyobb kompromisszum a házasságban az, amikor csak egyszerűen felnövünk és hagyjuk a másikat annak lenni, aki, anélkül, hogy megpróbálnánk megváltoztatni őt. Nem könnyű – viszont vicces darab alakul belőle!”

Jegyvásárlás:

Szexpedíció – Spirit Színház

„…lehet, hogy szexelnénk is, miközben a híreket nézem” A „Sexy Laundry egy tabutémát feszeget vígjátéki keretek között: Mi történik, ha egy amúgy jól működő kapcsolatból eltűnik a szex? Vége lesz vagy még megmenthető?

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Mindenszentek – Megidézzük az ajkai sportolók és sportvezetők emlékét

Mindenszentek ünnepe és halottak napja jó alkalom a hálaadásra, az emlékezésre, mindazokra…