Túrára hív a Kórház SE

0

Az Ajkai Kórház Sportegyesület 1974.február 21-én alakult meg. Kezdetben csak a természetjárás volt a fő tevékenysége.

Orvosok, asszisztensek, ápolók és segítőik alkották a csoportot. 30-40 fő aktívan járta a megye turistaútjait, majd kiterjesztették programjukat az egész országra. Ezt követték a testvérvárosi táborozások. (Unna, Weiz) Közben részt vettek a város sportéletében. Egy idő után bekapcsolódott a kispályás foci csapat is. Ezzel már a technikai dolgozók is tagjai voltak az egyesületnek. Az idő múlásával a fiatalok aktivitása csökkent, hiszen idősebbek lettek. Később a foci szakosztály is megszűnt. Elmaradtak a hosszú túrák. Közben sokan nyugdíjba vagy más munkahelyre mentek dolgozni bár a tagságukat megtartották. Az új dolgozók belépése nem történt meg. Nem volt igény a közösségi programokra. A kis csoport továbbra is próbált a megyei programokon részt venni és a teljesítménytúrákat is folyamatosan megrendezték. Ennek vetett véget a járványveszély. A szervezett túrák elmaradtak. Ezt a leépülést szeretnék megállítani az alapító tagok.

Az egyesületi munka felélesztését tervezik. A rövidebb sétákat igénylőket fogja össze Németh Zsuzsa bronz jelvényes túravezető, aki Ajka nevezetességeinek felkeresését már meg is kezdte. Várja az érdeklődőket minden páratlan hét szerdáján.

A megyei programokat Mag Éva arany jelvényes túravezető Farkasgyepűről gyalog legkönnyebb megközelíteni. (Ajka Autóbusz 7.50 autóbusszal, onnan a Veszprémi busszal Farkasgyepűig) A hosszabb útvonalat választók Ozorai Sándor ezüst jelvényes és Németh Ferenc bronz jelvényes túravezetők programjához csatlakozhatnak. 2020.11.14-én a Kab-hegyi Molnár Gábor kilátót keresik fel. (Indulás 8. 45-kor az 1-es busszal a Jókai elágazóig és onnan gyalog).

Remény van arra, hogy a 46 éve megalakult egyesület túléli a válságát. Jó lennem, ha új tagok csatlakoznának majd és vállalnának vezető szerepet a folytatásban.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Fekete Istvánra emlékeztek az olvasópályázattal

A harmadik osztályosok voltak a legaktívabb résztvevői a Bogáncs gyermekkönyvtár által az …