Tizenegy év fegyház gyerekkorú ellen elkövetett szexuális erőszakért

0

Nem jogerősen tizenegy év fegyházra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék egy férfit, aki unokahúgával szemben, a lány nyolcéves korától folytatólagosan nemi erőszakot követett el – tájékoztatta a törvényszék sajtóosztálya kedden az MTI-t.

A közleményben azt írták, hogy a férfit tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére, “erőszakkal elkövetett szexuális erőszak” bűntettével vádolták.
A zárt tárgyaláson hétfőn hozott ítélet szerint a vádlott, aki apai ágon nagybátyja és szomszédja a 2000-ben született sértettnek, 2008 tavaszától arra kényszerítette unokahúgát, hogy lakása nappalijában, a disznóólban, valamint a kazánházban kielégítse nemi vágyát. A vádlott a kislányt ellenkezése miatt többször megverte, és azzal fenyegette, hogy ha elmondja a történteket, intézetbe kerül.
A sértett többször kísérelt meg öngyilkosságot, végül 2017 februárjában, amikor édesanyja meglátta, hogy feljelentést ír a rendőrségnek, elmondta, mi történt.
A bíróság a tavaly február óta előzetes letartóztatásban lévő vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt 11 év fegyházra ítélte.
Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Koronavírus – Operatív törzs: több vendéglátóhely szándékosan szegi meg a szabályokat

Még mindig vannak olyan vendéglátóhelyek, ahol a tulajdonosok szándékosan megszegik a véde…