Lábon lőtte támadóját egy rendőr vasárnap Tiszajenőn

0

Lábon lőtte támadóját egy rendőr vasárnap Tiszajenőn, a 37 éves szeghalmi férfit este megműtötték, ellene hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt indult nyomozás a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészségen – tájékoztatta közleményben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A szeghalmi férfi 2018. május 6-án, vasárnap, kora délután öngyilkossági szándékkal a személygépkocsijával keresztben megállt a tiszajenői vasúti átjáróban.
A helyszínre érkező rendőr a férfi egyik rokonával megpróbálta őt lebeszélni az öngyilkosságról. A terhelt haragra gerjedt és ököllel a rendőr felé ütött, de a rokont találta el, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.
A közlemény szerint a fizikai erőfölényben lévő férfi rátámadt a rendőrre és folyamatosan ütlegelni, rugdosni kezdte, kiütötte a kezéből a rádiót, majd a gumibotot.
A támadás megtörése érdekében a rendőr elővette a szolgálati fegyverét és figyelmeztette a terheltet, hogy amennyiben nem hagy fel a cselekménnyel, használni fogja a fegyvert. A felbőszült támadó ettől sem riadt vissza, tovább folytatta a rendőr bántalmazását.
A rendőr ekkor egyszer combon lőtte a férfit. Az első lövésnek semmilyen hatása sem volt a gyanúsítottra, a támadással továbbra sem hagyott fel, ezért a rendőr még két lövést adott le a terhelt lábára, amely már megtörte az ellenállását.
A férfi súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett, este megműtötték.
A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség az őrizetbe vett gyanúsított előzetes letartóztatását fogja indítványozni – közölte a megyei főügyészség.
A történtek után vasárnap a helyszínelés miatt szünetelt a vonatközlekedés Tiszakécske és Tószeg között, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállították.

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Webdesign tippek kisvállalkozások számára

A kisvállalkozások számára elengedhetetlen, hogy jelen legyenek az online térben, és ehhez…