TEGYÜNK MEG MINDENT A SZÉP KARÁCSONYÉRT – Karácsony előtti fohász

0

December 24-én, péntek délutánra elnéptelenednek az utak, az utcák – mintha összehajolna egy nagy ünnepi családi asztalnál minden ember Ajkán.

De hát ott lehetünk-e valamennyien városunk képzeletbeli terített asztala mellett? Jó lenne, ha ott lehetnénk. Sajnos, az ünnep meleg meghittsége sem feledtetheti el, mennyi baj és gond van – milyen iszonyatot hoznak ránk sanda szándékok, önző érdekek, akarnokságok, valamint a két éve tomboló koronavírusjárvány.

S vajon hány ember éhezik, fázik ezen a napon a városban? S hány száz a magányos, a segítségre szoruló, a beteg, a lelki vigaszra váró? S nem is nagyon kell messzire menni – vannak segítségre szoruló szegények, vigaszra, jó szóra várók és vágyók a közvetlen közelünkben is.

Sajnos az életünkben nagyon sok harag és gyűlölet feszül, emberek törnek egymás ellen. Higgyük és reméljük, hogy a neheze már mögöttünk van akkor is, ha kemény esztendők következnek ránk. Türelmet kell tanúsítanunk egymás és magunk iránt is, hiszen ha békességben tudunk élni egymással, akármilyen megpróbáltatások elé állítanak is bennünket a hétköznapok, könnyebben vehetjük az akadályokat. Tegyünk meg mindent a szép karácsonyért, s a mindennapokért!

A keresztényember hite szerint az egész világot a betlehemi gyermek, Isten válthatja meg. A mi szerepünk terjedjen ki legalább a környezetünkre, a családra, szeretteinkre, barátainkra. Persze, nem is a „megváltás”, csupán az emberséges szó, az együttérzés, a szeretet erejéig! Ajándékozzuk meg egymást – legalább ezen a napon – a megértés, a megbocsátás, az engesztelődés kegyelmével! S próbáljuk meg a karácsonyi érzéseinket és értékeinket kiterjeszteni a hétköznapokra is, biztosan békésebb és szebb lesz minden városunkban, biztos, hogy könnyebben viseljük a mindennapok megpróbáltatásait.

A béke nagy csendjét borítsa a karácsony városunkra. Legyen termékenyítő ez a csend kívül és belül is: a szívekben, lelkekben, az érzelmekben! A csendért küzdeni kell egy olyan világban, amelyben a lárma magát az életet próbálja helyettesíteni. Ezért ne villogjanak pengeélesen sebző szavak, csendesüljenek el a parázsló felesleges viták, és ne csak karácsonykor legyen békesség Ajka városában!!!

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

VIRÁGGAL ÉS SZÍVÜNK MINDEN MELEGÉVEL- Nőnapi köszöntő

Virágokkal, szép szavakkal, szeretettel és szívünk minden melegével köszöntjük a nőket már…