Szabó Bálint szerint csalás történhetett a szegedi Mars téri piac felújítása során

0

Csalás történhetett a szegedi Mars téri piac felújítása során, az ügyben nyomozás folyik, és fennáll a veszélye, hogy a városnak vissza kell fizetnie 1,9 milliárd forint uniós támogatást – közölte Szabó Bálint jogász kedden a helyszínen.

Botka László 2009-ben büntetőjogi felelőssége tudatában úgy nyilatkozott, hogy a felújítani tervezett Mars téri piac ingatlanja a projektjavaslat benyújtásának időpontjában per- és igénymentes – mondta a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője sajtótájékoztatóján.
Annak ellenére tette ezt, hogy az ingatlan használati jogával kapcsolatban peres eljárás volt folyamatban, ahogy ezt egy évvel később a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség is megállapította – közölte a jogász. Hozzátette: a polgármester a projekt elbírálásának időpontjáig sem jelezte a peres eljárást.
A Botka László vezette önkormányzat úgy hívott le 1,9 milliárd forint támogatást, hogy erre az uniós és magyar jogszabályok alapján nem lett volna lehetősége – hangsúlyozta Szabó Bálint, aki szerint a szocialista politikus ezzel csalást követett el.
A Likvid Kontroll Kft. vezetője közölte, az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda ismeretlen tettes ellen 600 millió forintos kárértékű csalás miatt folytat eljárást. Az unió csalás elleni hivatala, az OLAF pedig vizsgálatot indított a Mars téri kereskedők bejelentése alapján.
Szabó Bálint szerint fennáll a veszélye annak, hogy a várost kár érheti, mert 1,9 milliárd forint uniós támogatást vissza kell fizetnie.
A jogász arra szólította föl a nyomozóhatóságokat, hogy gyorsítsák fel az összes büntetőeljárást, annak érdekében, hogy Botka László nem bújhasson a mentelmi jog mögé, és felelősségre vonhassák az összes általa az elmúlt 15 évben elkövetett bűncselekmény miatt.

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Távol álltak egymástól a munkaadói és a munkavállalói oldal javaslatai a bértárgyaláson

Távol álltak egymástól a munkaadói és a munkavállalói oldal javaslatai: míg előbbiek a jel…