Adókedvezménnyel támogatja a vállalkozások bérfejlesztését a hódmezővásárhelyi önkormányzat

0

Az építményadóból nyújtott kedvezménnyel támogatja a helyi vállalkozások bérfejlesztését a hódmezővásárhelyi önkormányzat – döntött pénteken az alföldi város közgyűlése.

Az egyhangúlag elfogadott rendeletmódosítás értelmében a vállalkozások az alkalmazottak számára a kötelező minimálbért meghaladó nettó bérfejlesztéshez az építményadó 30 százalékát kaphatják meg adókedvezményként.
A támogatás feltétele, hogy az előző évhez képest ne csökkentse a statisztikai létszámot a cég, és növelje a bértömeget. A vezető tisztségviselők béremelésére nem vonatkozik a kedvezmény.
Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) alpolgármester elmondta, mintegy 700 egyéni és társasvállalkozás jogosult az adókedvezmény igénybevételére. Évente 980 millió forint építményadót fizetnek az érintettek, az előzetes számítások szerint 150-200 millió forint nettó béremelésre ad lehetőséget az adókedvezmény.
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a képviselő-testület ülésén hangsúlyozta, 27 éves közös munka legfontosabb eredményének tartja, hogy jelenleg a városban, aki akar, az találhat munkát.
2010 januárjában 3446 álláskeresőt tartottak nyilván Hódmezővásárhelyen, jelenleg ez a szám a különböző statisztikák alapján 500-650, vagyis 2 százalék alatti a munkanélküliség a városban – közölte a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus.
Hozzátette: folyamatosan csökken a közfoglalkoztatásban résztvevők száma, az önkormányzat nem tudja föltölteni a rendelkezésre álló keretszámot.

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Karácsony azt javasolja, hogy a főváros ne támogassa az atlétikai vb megrendezését

A főpolgármester azt javasolja, hogy a Fővárosi Közgyűlés vonja vissza a 2023-as budapesti…