Nyilatkozattételi tilalmat rendelt el Roger Stone politikai tanácsadó számára egy washingtoni bíróság

0

Egy washingtoni bíróság nyilatkozattételi tilalmat rendelt el Roger Stone politikai tanácsadó számára, akit a kongresszus félrevezetése és tanúk befolyásolási kísérlete miatt idéztek bíróság elé a 2016-os elnökválasztási folyamatba történt feltételezett orosz beavatkozást vizsgáló ügyben.

Amy Berman Jackson washingtoni kerületi bíró közölte: börtönbe záratja Stone-t, ha megszegi a nyilatkozattételi tilalmat, azaz bárhol és bármikor megnyilvánul a médiában. “Őrültség lett volna a részemről, ha nem hozok intézkedést” – jelentette ki a bírónő, hozzátéve, hogy Roger Stone nagyon is tisztában van a szavak és a szimbólumok erejével.
A szigorú döntést azt követően hozta meg Berman Jackson, hogy Roger Stone az egyik közösségi portálon olyan fotót tett közzé, amely fegyvert ábrázol, célkeresztjében a bírónővel. A mellékelt szöveg szerint pedig a Stone ellen folyó eljárás “showműsor”.
Donald Trump több évtizedes barátját és volt tanácsadóját januárban tartóztatták le a Trump-kampánycsapat egyes munkatársai és oroszok közötti feltételezett összejátszást feltárni szándékozó, Robert Mueller vezette bizottság vizsgálatai nyomán.
A 66 esztendős Stone 250 ezer dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhet.
A csütörtöki bírósági meghallgatáson a tanácsadó azzal védekezett, hogy a fotót “félreértették”, azon nem egy fegyver célkeresztje, hanem egy kelta kereszt látható. “Megrugdosom magamat a saját butaságomért, de persze nem jobban, mint amennyire a feleségem rúg oldalba engem” – próbált tréfálkozni Stone. A bírónő szerint azonban egy fegyver célkeresztjét nem lehet összetéveszteni a kelta kereszttel.
Roger Stone bocsánatot kért a bírónőtől, aki azzal válaszolt: kap még egy esélyt, de – mint fogalmazott – “ez nem baseball, tehát harmadik esély nem lesz”.
A vitatott fotót azóta eltávolították a közösségi portálról.
Stone nem vallotta bűnösnek magát az ellene felhozott vádpontokban.

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Külföld

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Koronavírus – A BioNTech és a Pfizer benyújtotta kérelmét a vakcinájuk európai engedélyezésére

A BioNTech és a Pfizer kedden benyújtotta kérelmét a SARS-CoV-2 koronavírus elleni vakciná…