Megkapták a jutalmat a Poppe pályázatának legjobbjai

0

Az ünnepélyes átadó a vírushelyzet miatt ismét elmaradt, az ajándékot viszont már használatba vették a pályázók. Harmadik alkalommal hirdette meg a Poppe+Potthoff Hungária Kft. a Mentsd meg a madarakat rajz-, kavicsfestő és fotópályázatot az elmúlt tanévben, amelyben minden korosztály alkotásait várták.

A pályázaton 5 óvoda, 3 iskola és számos felnőtt vett részt, összesen több mint félezren. A díjátadót minden pályázó közösség részvételével tavaszra tervezték, de a járványhelyzet miatt nem rendezhették meg. Az új időpontot szeptember végére tűzték ki, de a nagy létszámú rendezvényeket most sem lehet megtartani. Rejtő Anett, a cég HR munkatársa kérdésünkre elmondta, úgy döntöttek, nem várnak tovább és szeptember 23-án Gellén László ügyvezető igazgatóval együtt eljuttatták az ajándék nagy részét a nyertesekhez.

Útjuk az Ajka Városi Óvoda Hétszínvirág intézményegységénél kezdődött, ahol a kapuban Ráczné Németh Csilla óvodavezető várta őket a bejáratnál, és vette át az ajándékcsomagokat, amelyben volt hátizsák, földgömböt ábrázoló labda, kulacs, és több tárgy, ami egy óvodásnak örömöt okoz. A nyertesek közül többen már iskolások, az óvodavezető ígérte, nekik is eljuttatják a csomagjukat.

A Fekete István -Vörösmarty Mihály Általános Iskola József Attila utcai intézményegységében Fenyvesiné Molnár Zsuzsanna intézményvezető helyettes vette át a diákok nevében az ajándékokat tartalmazó táskákat. Azt követően keresték fel otthonában a fotópályázat nyertesét, Rácz Györgyöt, aki természetfotóival sok kellemes percet szerzett a műfaj kedvelőinek.

A nyertes elmondta, ismét több fotót készített, azokat hamarosan el is küldi Anettnak.

A negyedik helyszín az Ajkai Eötvös Loránd -Kossuth Lajos Általános Iskola volt, ahol Herbentné Cserményi Virág tanítónő vette át a pályázat beadásakor még harmadik, jelenleg negyedik osztályának a meglepetést.

A kiíró cég munkatársai elmondták, ismét lesz pályázat, gondolkodnak azon, ha a helyzet úgy alakul, átteszik az online térbe. A nyertesek névsorát is közzétették.

Az iskolások versenyében az alkotások elkészítésekor még 1-2 osztályosoknál Szőke Alíz (Fekete-Vörösmarty) végzett az élen, második lett a másodikos Tölgyesi Regina (Magyarpolány), harmadik Katona Eszter Liza (Fekete-Vörösmarty). A 3-4. osztályosoknál Gortva Anna Szófia (Magyarpolány), Tamás Lara Ivett (Fekete-Vörösmarty) és Keresztény Áron (Eötvös-Kossuth) munkáját értékelte a legjobbnak a zsűri.

Az óvodás korcsoportban a 4-5 éveseknél az Ajka Városi Óvodából Selmeczky Léna (Hétszínvirág, Nefelejcs csoport) győzött, második lett Murkucz Blanka (Vizikék, Pejkó csoport), harmadik Felső Borka (Zöldikék,Maci csoport). A 6-7 éveseknél Nardai Lia Kamilla (Zöldikék, Zümi csoport), Varga Glória (Hétszínvirág,Napraforgó csoport), Dolfinger Viola (Patakparti, Szivárvány csoport) sorrend alakult ki az élen. A bagolykavics-festő pályázaton az alsó tagozatosok közül az Eötvös-Kossuth iskola az elmúlt tanévben még 3.b osztálya nyújtotta be a legjobb alkotást.

Az óvodásoknál Szőke Zsófia (Patakparti, Mazsola csoport), Ábrahám Ramóna és Harmati Kinga (mindketten Patakparti óvoda) ért el helyezést.

A legkreatívabb madáretetőt a Patakparti óvoda Csigabiga és Bóbita csoportja, valamint a Hétszínvirág óvoda Nefelejcs csoportja készítette.

A legcukibb, legbaglyosabb madáretetők a Zöldikék óvoda Zümi csoportjából, a Patakparti óvoda Csigabiga és Mazsola csoportjából érkeztek.

A rajzpályázaton csoport kategóriában első lett a Zöldikék óvoda Katica csoportja, második a Patakparti óvodából a Csigabiga, harmadik szintén a Patakpartiból a Szivárvány csoport.

A mese, vagy történetíró pályázat nyertese Szilágyi Norina (Fekete -Vörösmarty, 4.b. )

A facebook fotópályázaton a legfiatalabbak korcsoportjában Etlinger Zalán (9 éves), Dajka Levente András (11 éves), Orsós Rebeka (11 éves) lett a sorrend, a középiskolásoknál győzött Futó Dávid (17 éves), őt követte Puskás Kristóf (16 éves), a felnőtteknél Rácz György, Mayer Balázs és Körmendy Tamás képe kapta a legtöbb szavazatot.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi Hírek

Ezt már olvasta?

Halottak napja hetében bármikor felkereshetjük a sírkerteket

Mindenszentek hetében nem zárják a temetőket, a hozzátartozók bármikor felkereshetik szere…