Magyar küldöttség tárgyalt a Brexitről

0

Orbán Balázs a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára, valamint Schaller-Baross Ernő nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkár brit kormányzati és parlamenti képviselőkkel tárgyalt a brit kilépési folyamat aktuális fejleményeiről.

A brit fél részéről újra megerősítették, hogy az Egyesült Királyságban élő és dolgozó magyarok jogait nem fogja érinteni az ország távozása az Európai Unióból.

A magyar delegáció megbeszéléseket folytatott Keir Starmerrel, az ellenzéki Munkáspárt kilépésért felelős árnyékminisztere pártjának álláspontjáról, aki megerősítette, hogy a saját maguk által felállított feltételrendszer teljesülése esetén hajlandóak támogatni a kilépésről szóló megállapodást.

Jacob Rees-Mogg befolyásos konzervatív képviselő elmondta, hogy a Brexit folyamata visszafordíthatatlan, s támogatásáról biztosította a magyar felet az európai intézményekkel folytatott vitában. Orbán Balázs miniszterhelyettes kifejtette a tárgyalás keretében, hogy Magyarország egy igazságos kilépési megállapodásban érdekelt, ami figyelembe veszi a felek kölcsönös érdekeit az állampolgárok jogai és a hosszú távú együttműködés szellemében.

Denzil Davidson, Európáért felelős különleges miniszterelnöki tanácsadó és Orbán Balázs egyetértettek abban, hogy mindkét fél érdeke a jó jövőbeli kapcsolatok megalapozása. A brit fél kiemelte, hogy bíznak a vitás kérdések rendezésében, mint az észak-ír határ kérdése, de szigorú feltételek mellett nem zárkóznak el egy ideiglenes megoldástól sem.

Schaller-Baross Ernő helyettes államtitkár és a miniszterhelyettes egy munkaebéd keretében találkoztak Lord Boswellel, a Lordok Háza Európai Uniós bizottságának elnökével, Sir William Cash-sel, az Alsóház Európa-ügyi Bizottságának elnökével és a Parlament magyar-barát tagozatának tagjaival.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Külföld

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Amerikai elnökválasztás – Biden: a beiktatás után két hónapon belül állampolgárságot kapnak az illegális bevándorlók

Elnöki beiktatása után két hónapon belül állampolgárságot kapnak az illegális bevándorlók …