LÉGY A JÓAKARÓNK 2022! Az újesztendő köszöntése

0

Hogy közelebb kerüljünk egymáshoz, csendesítsd el a hangos szót, nyisd fel a szemünket, hogy észrevegyük egymást, segíts nekünk, hogy kiismerjük magunkat a világban, enyhítsd a szorongást, gyógyítsd a fájdalmat, mutasd a reményt. Jöjjön el a békesség esztendeje, köszönjön ránk a kézfogások ideje, érezzük az összetartozás biztonságát. Enyhüljenek a szívek, a gondolatok és a mondatok. Gyarapodjunk lelkiekben és lélekszámban, éljenek az édesanyák, a családok, és rászoruló egyedül ne maradjon. Legyen okunk a derűre, s ha még nem lenne elég gyakorlatunk benne, magunkon is tanuljunk meg nevetni. Sokat tehetsz 2022! Még minden előtted áll, ránevethetsz sok-sok újszülöttre, adhatsz értelmet életeknek, vigyázhatsz az elesettekre, elűzheted a magányt, kiengesztelheted, kit elődeid megbántottak. Taníthatsz emlékezni és taníthatsz felejteni. Légy a jóakarónk 2022! 

Eljutottunk ehhez a perchez is, hogy a 21-es 22-esre fordul át. Az óra megy tovább, azon nincs mit nézni. A fölöttébb fürge mutató nem ad választ rá, hogy az idő épp merre viszi életünket. A jövő mindig titkokkal teli, de van rá befolyásunk, bizakodással tekintsünk rá, hiszen alakításához itt az akaratunk és az erőnk is, amennyi adatott. Egyedül nem sokra mennénk, de ahhoz elegen vagyunk, hogy együtt fordítsunk sorsunkon.  Ha jobbat akarunk, nem téveszthetjük szem elől egymást. A jövő megjutalmaz bennünket, ha az értéket találjuk meg először a másikban!

A év utolsó napjának éjszakája mindig megérinti szívünket. Eltelt egy esztendő, kinek szélsebesen, kinek bánatokkal teli, kinek eredményesen, de eltelt. Megilletődve vetünk búcsúpillantást a távozóra, hogy máris reménykedve nézzünk az eljövendő elé. Amikor tizenkettőre ér az óra mutatója, mintha megállna az idő, hogy átérezhessük, valami befejeződött; visszavonhatatlanul elmúlt, és magunkba nézhessünk, hogy helyesen cselekedtünk, gondolkodtunk, éltünk-e szilvesztertől szilveszterig. Pedig az idő ezalatt sem pihen, a jó öreg Föld sem tétovázik, forog, forog, s mi még csak el sem kezdhettük a hirtelen számvetést, máris átfordul velünk az újévre. És nekünk tovább kell tennünk szünet nélkül a dolgunkat.

Szilveszter van, szerpentines, konfettis, csákós, álarcos, trombitaharsogástól hangos éj. A vígság éjszakája. Vannak, akik fényes báltermekben, félbehagyva kis időre a mulatságot, pezsgőspohárral a kezükben köszöntik 2022-őt; mások családi körben, kedves társaságban várják a koccintást, ifjak és idősebbek, sokat megélt öregek arcára ül ki a derű, mert sikeres munkákkal a hátuk mögött jólesően gondolhatnak a tovatűnt esztendőre.

De szmokingban, uszályos estélyiben a termek csillárjai alatt, vagy házikabátban, köntösben a televízió előtt, a hűs, gyöngyöző italt kortyolva gondoljunk azokra, akiknek nem jut sem békés otthon, sem ünnepi vacsora. Nem menekülhetünk bajaink elől szilveszteri álarcaink mögé. Gondolnunk kell a magányosokra, a szülőföldjükön megalázottakra, hajlékaikból kiüldözöttekre, éhséget szenvedőkre, a hideg utcákon kóborlókra. Fényben vigadók gondoljunk a homályban szomorkodókra, szerencsések a szerencsétlenekre. Nem ünneprontó szavak ezek, csupán a lelkiismeret szavai!

A megilletődés perceiben, miközben szeretteinknek minden jót kívánunk a következő esztendőre, lelkünk mélyén fogadkozások születnek egyéni sorsunk javítására. Legyen ott ezek között a másokért élés, a másokkal törődés elszánása is, hogy emberségesebb legyen az élet! Milyen szép ajándék lehetne, ha az újesztendő küszöbét félelem nélkül, bizakodva léphetnénk át!

2022-ben őrizze meg az ég számunkra mindazt, ami már javunkra van, és engedje jóra fordulni, amit jobbnak látni szeretnénk! Legyünk egészségesek és teljesüljenek a vágyaink. Tervezzünk merészen, hiszen még minden lehetséges, a jónak legyünk részesei. Kossuth Lajos szólt hozzánk e szavakkal: „Ne civakodjunk afölött, hogy mik voltunk, egyesüljünk arra, aminek lennünk kell. Otthon vagyunk mindnyájunkért, ha kell, sorsunk alakulása tőlünk függ. Csak egymás javára emelkedhetünk. Bajbajutottak megsegítéséről le nem mondhatunk.” 2022 segítsd, hogy becsülni tudjuk egymást. Váljanak valóra álmaink, hozzál egészséget, békességet és sikert. Tartsa össze a családokat a szeretet, városunkat a megbecsülés!

Kedves Olvasóink! A 8400 INFÓ.HU köszöni a rokonszenvet, maradjunk együtt az újesztendőben is. Erre emeljük poharunkat, és kívánunk minden ajkainak BÉKÉS, SIKEREKBEN GAZDAG, VÉGRE COVID-VÍRUSMENTES BOLDOG ÚJESZTENDŐT!

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

VIRÁGGAL ÉS SZÍVÜNK MINDEN MELEGÉVEL- Nőnapi köszöntő

Virágokkal, szép szavakkal, szeretettel és szívünk minden melegével köszöntjük a nőket már…