KERÉKPÁRRAL HAJTOTT ÁT A ZEBRÁN, ELÜTÖTTÉK

0

Egy 13 éves fiú sérült meg az ajkai balesetben.

Ajkán, a belvárosban kerékpározott társaival egy 13 éves fiú 2019. június 4-én 15 óra körül. Egy gyalogos-átkelőhelyhez érve nem akart lemaradni a többiektől, és leszállás nélkül a biciklin ülve hajtott át az úttest másik oldalára, amikor a tőle jobbról érkező gépkocsi fellökte őt, melynek következtében a fiú megsérült. A baleset körülményeit az Ajkai Rendőrkapitányság vizsgálja.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kerékpárosok nem minden esetben ismerik, illetve tartják be a rájuk vonatkozó szabályokat. Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen – a KRESZ utasításának megfelelően – a kerékpárról le kell szállni, és azt tolva szabad csak az úttesten áthaladni! A zebrán csak a gyalogosoknak van elsőbbsége, a kerékpárosoknak nincs!

Fontos, hogy a szülők szakítsanak időt gyermekeikre, és beszéljék át a kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályait. Kerékpárral alapvetően az úttesten kell közlekedni. Amennyiben az úttest mellett van kerékpárút vagy gyalogos- és kerékpárút, akkor azon szabad csak a biciklivel haladni. Kivételes esetben van lehetőség arra, hogy a kerékpáros a járdán közlekedjen. Ilyen az, ha az úttest a kerékpározásra alkalmatlan, azaz az út minősége nem teszi lehetővé a biciklivel való közlekedést. Továbbá táblával jelzett főútvonalon 12 éven aluli gyermek nem kerékpározhat, neki a járdán kell közlekednie. Kisebb gyereket alsóbbrendű úton se engedjen a szülő önállóan közlekedni, csak felnőtt felügyeletével!

  • Fesztivállal indul a versenyszezon!

    A bosszantóan hosszúra nyúlt kényszerű várakozás után, Ausztriában kezdheti meg a 2020-az …
  • Apa és fia egy raliautóban

    Két év kihagyás után jó volt újra látni Vadkutyát azaz Nedecki Lászlót az Integra Group Ra…
  • Az első gyorsot behúztuk

    Az első gyorsot megnyerték Dudás Gergőék, aztán sokáig harmadik helyen voltak. …
Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi Hírek

Ezt már olvasta?

Korszerűsítették az ajkai erőmű kazánját, megszűnhet a pernyehullás

Korszerűsítették az ajkai Bakonyi Erőmű Zrt. tízes számú kazánját, ezzel csökken a környez…