Iskolarendőre program Magyarpolányban

0

Az Ajkai Rendőrkapitányság „iskola rendőre” program keretén belül a Noszlopi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Magyarpolányi Kerek Nap Tagintézményének 1-4. osztályai részére programokat szervezett 2017. április 10-én 9-12 óra között. 

A kapitányság kiemelt megelőzési főelőadója, iskolai bűnmegelőzési tanácsadója, az Igazgatásrendészeti Alosztály részéről Farkas Tímea rendőr százados kiemelt főelőadó és a Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedési Osztálya részéről Rózsás Tamás rendőr törzszászlós az 1-4. osztály részére bűn- és baleset megelőzési programot szervezett.

Az első helyszínen a diákok kerékpárjainak felszereltségének és műszaki állapotának vizsgálata után rövid tájékoztatást kaptak a kerékpáros és gyalogos közlekedés szabályairól, majd próbára tehették tudásukat a rendőrök által felállított kerékpáros akadálypályán. 

A második állomáson különféle közlekedési és bűnmegelőzési feladatlapokat töltöttek ki a gyerekek, majd minden egyes kisdiák ujjáról lenyomatot készítettünk, melyet mindenki emlékbe hazavihetett.

A harmadik helyszínen közlekedési témájú memória kártyával, kirakóval és társasjátékkal játszhattak az érdeklődők.

Az utolsó helyszínnek volt a legnagyobb sikere a gyerekek körében, ahol a jellel ellátott szolgálati autóba és rendőrmotorra minden egyes diák be-, illetve felülhetett és szirénázhatott.

Bízunk abban, hogy a rendezvény során hozzájárultunk ahhoz, hogy a gyermekek ne féljenek, hanem bizalommal forduljanak a rendőrökhöz!

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi Hírek

Ezt már olvasta?

Halottak napja hetében bármikor felkereshetjük a sírkerteket

Mindenszentek hetében nem zárják a temetőket, a hozzátartozók bármikor felkereshetik szere…