Halottak napja hetében bármikor felkereshetjük a sírkerteket

0

Mindenszentek hetében nem zárják a temetőket, a hozzátartozók bármikor felkereshetik szeretteik sírját, tudtuk meg Tuboly Józseftől, az Ajkai Temető Fenntartó és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatójától.

Szombaton és vasárnap munkatársaik ügyeletet tartanak a régi és új temetőben. Aki nem találja a hozzátartozója nyughelyét vagy bármilyen információt szeretne, az egyenruhás munkatársakat a ravatalozó környékén találja meg. Vasárnap délután 2 és 6 óra között ügyeletet tartanak, a Táncsics utcai irodában, a személyes ügyfélfogadás mellett telefonon, a 06- 20 8020380 vagy a 06 88 200 254 számokon is elérhetők.

A temetőkbe a mozgássérültek vagy a nehezen mozgó idősek gépkocsival is behajthatnak.

A látogatók gépkocsijainak biztonságáról a megemlékezés zavartalanságáról a helyi polgárőr egyesület tagjai gondoskodnak, akik mind a 11 temetőnél jelen vannak évek óta. Mindenszentek és a Halottak Napja idején megnő a temetők forgalma. A többség jó szándékkal, megemlékezés céljából keresi fel a sírkerteket. Olyan személyek is feltűnhetnek ezeken a helyeken, akik nem emlékezni, hanem másokat megkárosítani mennek, kihasználva a figyelmetlenségüket megszerezzék értékeiket, áll a rendőrség tájékoztatójában. Szomorú tapasztalat, hogy a kegyelet napjaiban a temetők közvetlen környezetében előfordulhat gépkocsi-feltörés, kerékpárlopás, valamint a sírokról történő virág és koszorú eltulajdonítás, továbbá a lakástulajdonos távollétét kihasználó betörés, illetve besurranás. A rendőrség figyelmezteti a temetők látogatóit, hogy mielőtt felkeresik szeretteik sírját, győződjenek meg arról, hogy a gépjárművet, kerékpárjukat biztosan lezárták. Ne hagyják személyes irataikat, bankkártyájukat, lakáskulcsukat az autóban, még üres táskát, ruhaneműt se hagyjanak az utastérben. Soha ne hagyják őrizetlenül táskájukat, miközben a sírt rendezik, vízért vagy a szemetes konténerhez mennek. Okmányaikat, értékeiket mindig táskájuk vagy kabátjuk belső zsebeiben tartsák.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Fekete Istvánra emlékeztek az olvasópályázattal

A harmadik osztályosok voltak a legaktívabb résztvevői a Bogáncs gyermekkönyvtár által az …