Erre a néhány dologra biztosan szükség van a cégalapításhoz

0

Bizonyos feltételek nélkülözhetetlenek.

Amikor valaki cégalapításra adja a fejét, tudnia kell, hogy ennek milyen kitételei vannak. Akadnak az alapító személyével kapcsolatos tényezők, de anyagi kritériumok is. Ahogy az egyéni vállalkozás beindítása, úgy egy cég alapítása is viszonylag gyorsan és egyszerűen eszközölhető, de természetesen csak abban az esetben, ha a már említett kritériumoknak megfelelünk. 

A cég alapítójával szemben az elsődleges elvárás, hogy 18 éven felüli legyen, illetve rendelkezzen érvényes személyi okiratokkal. A vállalkozásnak saját név is szükséges, aminek teljesen egyedinek kell lennie. Ha egy hangzatos, utánozhatatlannak tűnő ötlet jutna eszünkbe, mielőtt megpróbálnánk bejegyezni, célszerű ellenőrizni a cégjegyzékben, hogy a kérelmünket ne dobják vissza. 

A következő a céghez tartozó székhely, ami esetleg problémát jelenthet. Azok számára, akik rendelkeznek saját tulajdonú ingatlannal, ahol a cég működik majd, nincs akadály. Bérelt ingatlannál a tulajdonos hozzájárulása szükséges – szerződéses formában. Viszont azoknak, akik a saját ingatlanjukat nem szeretnék ilyen célra használni, illetve nem rendelkeznek tulajdonjoggal, már kicsit más a helyzet. Ebben az esetben érdemes székhelyszolgáltatóhoz fordulni, hiszen a közreműködésükkel biztosított lesz – a hatóságok felé is – az állandó székhely. 

A társaság vezetőjének személyéről is dönteni kell a továbbiakban, de éppígy szükséges meghatározni a cég működésének alapszabályait is, ami a későbbiekben sokat segíthet a vállalati kultúra fenntartásában. 

Ezen kívül az engedélyekről sem szabad megfeledkezni, hiszen a cég bejegyzésének feltétele az alapítási engedély. A tevékenységi kör meghatározás mellett majd a bankszámla megnyitása is egy szükséges részlet, amit nem tudunk kihagyni a teendőink közül, ha sikerre szeretnénk vinni az elképzeléseinket. Mielőtt a végére érnénk, némi bürokrácia vár ránk, de összességében akár néhány nap alatt is létrehozhatjuk a saját cégünket.

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
  • Felhasználási feltételek – Hirdetések

    Kedves Felhasználó! Az 8400.info.hu honlap (honlap) használatával, és vagy a honlap szolgá…
  • Írjon nekünk!

    Örömmel várunk cikkeket, fényképeket, videókat, bármilyen észrevételt amivel tartalmasabb,…
  • Moderálási szabályok

    Hozzászólás (komment) törlésére akkor kerül sor, amennyiben a hozzászólás: …
Még több betöltés Egyéb

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Felhasználási feltételek – Hirdetések

Kedves Felhasználó! Az 8400.info.hu honlap (honlap) használatával, és vagy a honlap szolgá…