Egy fehérorosz eszkorthölgy azt állítja, hogy többórányi hangfelvétele van az orosz beavatkozásról az amerikai elnökválasztásba

0

Egy fehérorosz eszkorthölgy – aki kapcsolatban állt egy befolyásos orosz oligarchával – azt állítja, hogy a birtokában van több mint 16 órányi hanganyag, amely segítségével fényt lehetne deríteni az orosz beavatkozásra a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba – írta hétfőn internetes felületén a The New York Times című amerikai lap.

Az újság szerint a Násztya Ribka néven ismert hölgy, eredeti nevén Anasztaszija Vasukevics jelenleg egy bangkoki fogdában van, és azt mondja, hogy átadja az Egyesült Államoknak a hangfelvételeket, ha menedékjogot kap. A 21 éves nőt kilenc másik személlyel együtt azzal a gyanúval tartóztatták le Thaiföldön, hogy vízum nélkül vettek részt egy pattajai szextréningen. Vádat emelhetnek ellene, és kitoloncolhatják Fehéroroszországba. A szexszeminárium szervezője, Alekszandr Kirillov az Egyesült Államok bangkoki konzulátusának küldött levélben kért menedékjogot mindnyájuknak.
Ribka azt állítja magáról, hogy közeli kapcsolatba került Oleg Gyeripaszka fehérorosz származású orosz milliárdossal, és 2016 augusztusában olyan hangfelvételeket készített, amelyeken az “alumíniumcár” tárgyalásokat folytat az amerikai elnökválasztásról meg nem nevezett emberekkel. A Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közeli kapcsolatokat ápoló milliárdos üzleti kapcsolatban állt Donald Trump akkori elnökjelölt kampányfőnökével, Paul Manaforttal, aki ellen vádat emelt Robert Mueller különleges ügyész, aki Oroszország állítólagos szerepét vizsgálja a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatban.
“Ha Amerika védelmet nyújt nekem, én mindent elmondok, amit tudok” – mondta Ribka, aki attól tart, hogy “furcsa dolgok” történhetnek vele, amennyiben visszamegy Oroszországba.
A eszkorthölgy azt mondta, hogy gyakran készített felvételeket Gyeripaszka és társai beszélgetéseiről, és 16-18 óra hanganyaga van erről. A felvett beszélgetéseken a többi között az amerikai elnökválasztásról is szó esik. “Gyeripaszkanák volt egy terve a választásról” – állítja Ribka, aki mindent elmondana erről az amerikai hatóságoknak, ha menedékjogot kap.
Ribka úgy tálalta a történetét, hogy többedmagával egy modellügynökségnek dolgozott, és így került Gyeripaszka jachtjára. Bizonyítandó állításait a közösségi portálokon fényképeket és videofelvételeket tett közzé, amelyek Gyeripaszka látható
Szergej Prihogyko miniszterelnök-helyettes társaságában. Részben ezekre a felvételekre, illetve a Ribka által írt könyvre hivatkozva állította egyik videójában Alekszej Navalnij orosz blogger, hogy Gyeripaszka a hajóúton Manaforttól származó értesüléseket osztott meg Prihogykóval, és megvesztegette a miniszterelnök-helyettest.

Audio Recordings Prove Russian Meddling in U.S. Election, Escort Says

Her assertion could be easy to disregard were it not for a 25-minute video investigation posted last month on YouTube by the Russian opposition figure Aleksei A. Navalny, which relies heavily on videos and photographs from Ms. Vashukevich.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Külföld

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Amerikai elnökválasztás – Biden: a beiktatás után két hónapon belül állampolgárságot kapnak az illegális bevándorlók

Elnöki beiktatása után két hónapon belül állampolgárságot kapnak az illegális bevándorlók …