Drágább lesz az egynapos velencei látogatás

0

Akár tízeurós díjat kell fizetniük azoknak a turistáknak, akik csak egyetlen napra érkeznek Velencébe – áll az olasz város önkormányzatának rendelkezésében – adta hírül az eTurbo News.

Évente mintegy 24 millió látogató keresi fel Velencét, ám közülük 15 millió csak egyetlen napot tölt ott. A velencei lakosok régóta kifogásolják, hogy ezek a turisták élvezik azokat az előnyöket, amelyeket egy világörökségi helyszín nyújthat anélkül, hogy jelentősen gyarapítanák a város kasszájának bevételét.

Sokan még az ennivalójukat is magukkal viszik, és még egy kávéra sem költenek. Az egynapos velencei látogatást tevő turisták számára az önkormányzat díjat vezet be: szezonon kívül 2,5 euró lesz fejenként, főszezonban pedig tíz euró, és valószínűleg a busz-, vonat- vagy hajójegyek árába lesz beépítve – közölte a Turizmus.com az eTurbo News értesülését.

Az új adónem a létező – és 2018-ban 34 millió eurót hozó – szállodai adót helyettesíti azoknál, akik nem éjszakáznak a városban. A város vezetői azt remélik, hogy az új rendelkezés bevezetésével csökkenteni tudják azok számát, akik csak egyetlen napot akarnak eltölteni Velencében.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Külföld

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Koronavírus – A BioNTech és a Pfizer benyújtotta kérelmét a vakcinájuk európai engedélyezésére

A BioNTech és a Pfizer kedden benyújtotta kérelmét a SARS-CoV-2 koronavírus elleni vakciná…