Donald Trump ügyvédje nem zárja ki, hogy az elnök kampánycsapatának tagjai összejátszottak az oroszokkal

0

Donald Trump amerikai elnök ügyvédje, Rudolph Giuliani egy televíziós interjúban csütörtökön kijelentette: az elnök ugyan nem játszott össze az oroszokkal, de kampánycsapatának tagjaival kapcsolatban ezt már nem zárja ki.

Giuliani aki korábban többször is azt hangoztatta, hogy az elnök környezetéből soha senki nem játszott össze oroszokkal, a CNN hírtelevíziónak adott interjújában úgy fogalmazott: “soha nem mondtam azt, hogy nem volt összejátszás a kampánycsapat vagy egyes tagjai részéről. Fogalmam sincs erről.”
Hangsúlyozta ugyanakkor: nincs bizonyíték arra, hogy Donald Trump összejátszott volna oroszokkal, hogy meghekkeljék  a Demokrata Párt vezető szerve, a  Demokrata Országos Bizottság elektronikus leveleit. Giuliani ezzel a bizottság  e-mailjeinek a 2016-os elnökválasztási kampányban történt meghekkelésére utalt, amelynek nyomán az ellopott elektronikus leveleket a sajtóban hozták nyilvánosságra. “Az elnök nem játszott össze Oroszországgal” – szögezte le az ügyvéd.
Szavaira több demokrata párti törvényhozó reagált. Richard Durbin szenátor például az MSNBC televíziónak azt nyilatkozta: Giuliani ezzel mintha elismerte volna, hogy tudomása van a Trump kampánycsapata és oroszok közötti összejátszásról. “Ez beismerés az elnök ügyvédje részéről” – fogalmazott Durbin.
A The Wall Street Journal csütörtökön arról közölt értesüléseket, hogy Michael Cohen, Trump volt személyes ügyvédje – akit több mint háromévi börtönre ítéltek adó- és banki csalásért és a kampányfinanszírozási törvények megsértéséért – 2016-ban egy technológiai vállalatot felkért arra, hogy manipuláljon két közvélemény-kutatást Trump érdekében.
Cohen a cikk megjelenése után Twitter – üzenetében elismerte ezt, hozzátéve, hogy Donald Trump utasítására cselekedett.

 

  • World Premiere 2020

    Kedves versenyzők, szurkolók, sportbarátok! …
  • Fesztivállal indul a versenyszezon!

    A bosszantóan hosszúra nyúlt kényszerű várakozás után, Ausztriában kezdheti meg a 2020-az …
  • Apa és fia egy raliautóban

    Két év kihagyás után jó volt újra látni Vadkutyát azaz Nedecki Lászlót az Integra Group Ra…
Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Külföld

Ezt már olvasta?

Többen megsérültek egy földrengésben Zágrábban

Földrengés volt Zágrábban vasárnap reggel, többen megsérültek, megrongálódott a város jelk…