Biztonságos Internet Nap Ajkán

0

Az Ajkai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója, Gyuris Mónika rendőr főhadnagy az általános iskolástól egészen az idős korosztályig, beleértve a fogyatékkal élőket is egész héten, február 5-8 között prevenciós előadásokat és foglalkozásokat tartott, melynek témája a „Biztonságos Internet Naphoz” kapcsolódott.

A „Biztonságos Internet Nap- Safer Internet Day” világnapja alkalmából az ajkai rendőrök ismertették az internetezés szabályait, a hozzá kapcsolódó technikák, tartalmak felelős és biztonságos használatát.

A Molnár Gábor Óvoda, Általános Iskola Szakiskola és EGYMI felső tagozatos osztályait és a Molnár Gábor Műhely Alapítvány gondozottait tájékoztatta a biztonságos internet használatról és a segélyhívó telefonszámok használatáról, az online ismerkedéshez fűződő legfontosabb információkról.

Fotó: Ajkai Rendőrkapitányság

Ezt követően délután az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium, Bánki Donát Intézményegység kollégistái részére tartott előadást a rendőrség felkérése alapján a Nemzetközi Gyermekmentő Alapítvány a biztonságos internethasználatról.

Az idős korosztály áldozattá válását is kiemelt feladatként kezeli az Ajkai Rendőrkapitányság, ezért a Biztonságos Internet Naphoz kapcsolódóan az ajkai nyugdíjas klubok meghívásra kerültek február 8-án délelőtt a kapitányság tanácstermébe, ahol a megelőzési főelőadó és a rendszergazda adott tájékoztatást az idős korosztályt érintő biztonságos internethasználatról. A szép korúak részére lehetőséget biztosítottak, arra, hogy a saját telefonjukat, táblagépjüket és laptokjukat az előadásra elhozva segítséget nyújtsunk a legfontosabb biztonsági beállítások elvégzéséhez és áttekintéséhez.

Legfőbb cél, hogy a prevenciós előadásoknak köszönhetően a tanulók, az idősek és a fogyatékkal élők az információk birtokában kisebb arányban váljanak bűncselekmény áldozatává vagy elkövetőjévé.

Fotó: Ajkai Rendőrkapitányság
  • „Ovijárat”

    Az Ajkai Rendőrkapitányság idén tavasszal is megszervezte a biztonságos közlekedésre nevel…
  • Forgalomkorlátozás ajkán

    A IV. Ajkai Duatlon verseny miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz érvényben vasárnap. …
  • Toborzás Ajkán

    A rendőrök továbbra is várják a határvadász-képzés iránt érdeklődőket. …
Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Fekete Istvánra emlékeztek az olvasópályázattal

A harmadik osztályosok voltak a legaktívabb résztvevői a Bogáncs gyermekkönyvtár által az …