Az Egyesült Államok nem nyújt segítséget a fehérorosz eszkorthölgynek, aki menedékjogot kért információkért cserébe

0

Az amerikai külügyminisztérium nem nyújt segítséget Násztya Ribka fehérorosz eszkorthölgynek, aki felajánlotta, hogy menedékjogért cserébe az amerikai hatóságoknak átad 16 órányi hanganyagot, amelynek segítségével állítása szerint fényt lehetne deríteni az orosz beavatkozásra a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba.

Heather Nauert amerikai külügyi szóvivő közölte kedden, hogy a külügyminisztérium amerikai állampolgároknak nyújt segítséget, márpedig Ribka nem az. Nauert nem kívánta kommentálni az eszkorthölgy állításait arról, hogy információi vannak az állítólagos orosz beavatkozásról. Csak annyit mondott, hogy számára nagyon furcsa történetnek hangzik, amelyet Ribka előadott – írta a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.
A The New York Times című amerikai lap hétfőn internetes felületén adott hírt arról, hogy a Násztya Ribka néven ismert hölgy, eredeti nevén Anasztaszija Vasukevics, jelenleg egy bangkoki fogdában van. A 21 éves nőt kilenc másik személlyel együtt azzal a gyanúval tartóztatták le Thaiföldön, hogy vízum nélkül vettek részt egy pattajai szextréningen.
Ribka azt állítja magáról, hogy közeli kapcsolatba került Oleg Gyeripaszka fehérorosz származású orosz milliárdossal, és 2016 augusztusában olyan hangfelvételeket készített, amelyeken az “alumíniumcár” (Gyeripaszka) tárgyalásokat folytat az amerikai elnökválasztásról meg nem nevezett emberekkel. A Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közeli kapcsolatokat ápoló milliárdos üzleti kapcsolatban állt Donald Trump akkori elnökjelölt kampányfőnökével, Paul Manaforttal, aki ellen vádat emelt Robert Mueller különleges ügyész, aki Oroszország állítólagos szerepét vizsgálja a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatban.
“Ha Amerika védelmet nyújt nekem, én mindent elmondok, amit tudok” – mondta Ribka. Azt állította, hogy gyakran készített felvételeket Gyeripaszka és társai beszélgetéseiről, és 16-18 óra hanganyaga van erről. A felvett beszélgetéseken a többi között az amerikai elnökválasztásról is szó esik. “Gyeripaszkának volt egy terve a választásról” – állította Ribka.

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Külföld

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Koronavírus – A fertőzöttek száma 213,1 millió, a halálos áldozatoké 4,45 millió a világon

A világon 213 128 632 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldo…