Az amerikai szenátus hírszerzési bizottsága büntetés terhe mellett beidézte Michael Cohent

0

Az amerikai szenátus hírszerzési bizottsága  csütörtökön büntetés terhe mellett beidézte Donald Trump elnök volt személyes ügyvédjét, Michael Cohent.

Cohen a héten kérte halasztotta el február 7-re tervezett meghallgatását a képviselőház ellenőrzési bizottságánál, arra hivatkozva, hogy családját fenyegetések érik állítólag Donald Trump elnök és jelenlegi személyi ügyvédje, Rudolph Giuliani részéről. A bizottság demokrata párti vezetője, Elijah Cummings beleegyezett a halasztásba.
A büntetés terhe melletti idézésnek kötelező eleget tenni. A hírszerzési bizottság meghallgatásai zárt ajtók mögött folynak, és a mostani idézést sem Richard Burr, a bizottság republikánus elnöke, sem pedig a bizottság szóvivője nem kommentálta. Mark Warner, a bizottság demokrata párti tagja szintén nem fűzött megjegyzést az idézéshez, de leszögezte: “Cohen olyasvalaki, aki korábban hazudott ennek a bizottságnak és ezzel valós veszélybe sodorta magát. Nagyon sok még a megválaszolatlan kérdés a Trump-toronyról és egy sor más témáról”.
A New Yorkban lévő Trump-torony az az épület, ahol Donald Trump vállalatbirodalmának központi irodái vannak és ahol az elnök kampánystábjának munkatársai oroszokkal találkoztak a 2016-os választási kampány idején.
Lanny Davis, Cohen ügyvédje és tanácsadója a CNN hírtelevíziónak megerősítette a szenátusi bizottságba történt beidézést.
Michel Cohennak március 6-án kell börtönbe vonulnia, hogy letöltse hároméves büntetését, amelyet decemberben szabtak ki rá adó- és banki csalások, a kampányfinanszírozási törvény megsértése, a hatóságok félrevezetése, hamis eskü miatt, összesen kilenc rendbeli bűncselekményért.

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Külföld

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Koronavírus – A BioNTech és a Pfizer benyújtotta kérelmét a vakcinájuk európai engedélyezésére

A BioNTech és a Pfizer kedden benyújtotta kérelmét a SARS-CoV-2 koronavírus elleni vakciná…