Az amerikai szenátus hírszerzési bizottsága büntetés terhe mellett beidézte Michael Cohent

0

Az amerikai szenátus hírszerzési bizottsága  csütörtökön büntetés terhe mellett beidézte Donald Trump elnök volt személyes ügyvédjét, Michael Cohent.

Cohen a héten kérte halasztotta el február 7-re tervezett meghallgatását a képviselőház ellenőrzési bizottságánál, arra hivatkozva, hogy családját fenyegetések érik állítólag Donald Trump elnök és jelenlegi személyi ügyvédje, Rudolph Giuliani részéről. A bizottság demokrata párti vezetője, Elijah Cummings beleegyezett a halasztásba.
A büntetés terhe melletti idézésnek kötelező eleget tenni. A hírszerzési bizottság meghallgatásai zárt ajtók mögött folynak, és a mostani idézést sem Richard Burr, a bizottság republikánus elnöke, sem pedig a bizottság szóvivője nem kommentálta. Mark Warner, a bizottság demokrata párti tagja szintén nem fűzött megjegyzést az idézéshez, de leszögezte: “Cohen olyasvalaki, aki korábban hazudott ennek a bizottságnak és ezzel valós veszélybe sodorta magát. Nagyon sok még a megválaszolatlan kérdés a Trump-toronyról és egy sor más témáról”.
A New Yorkban lévő Trump-torony az az épület, ahol Donald Trump vállalatbirodalmának központi irodái vannak és ahol az elnök kampánystábjának munkatársai oroszokkal találkoztak a 2016-os választási kampány idején.
Lanny Davis, Cohen ügyvédje és tanácsadója a CNN hírtelevíziónak megerősítette a szenátusi bizottságba történt beidézést.
Michel Cohennak március 6-án kell börtönbe vonulnia, hogy letöltse hároméves büntetését, amelyet decemberben szabtak ki rá adó- és banki csalások, a kampányfinanszírozási törvény megsértése, a hatóságok félrevezetése, hamis eskü miatt, összesen kilenc rendbeli bűncselekményért.

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Külföld

Ezt már olvasta?

Többen megsérültek egy földrengésben Zágrábban

Földrengés volt Zágrábban vasárnap reggel, többen megsérültek, megrongálódott a város jelk…