Ajka – „Okos Ház”

0

„Okos Ház” Ifjúsági közösségi ház létrehozása – Kulcsprojekt CLLD 2021/08/27
Elkészült az ifjúsági közösségi ház a Kaszinó épületében, amit hamarosan birtokba vehetnek az ajkai fiatalok.

Az „Okos Ház koncepciója a fiatalok bevonásával, közösségi tervezés keretében történt.

Ajka Város Önkormányzata az Ajkai Kapocs Helyi Akciócsoport részére nyújtotta be pályázatát a HKFS K-ER7 számú, Ifjúsági közösségi ház létrehozása elnevezésű intézkedésre, melynek célja a helyi közösségek és a helyi társadalom megerősítése.

Az „Okos Ház” Ifjúsági közösségi ház című projekt az Európai Unió támogatásával 136 millió Ft vissza nem térítendő támogatás segítségével valósult meg. Az „Okos ház” program keretében a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ kezelésében lévő „Kaszinó” épület bővítésével egy új, földszintes, acél szerkezetű épületegység megépítése valósult meg. A közterület felől új irányból (déli irányból) a meglévő kerítés kibontásával kialakult az új bejárat, innen indulva a kormányablak melletti térkövezett járdán át, ami rámpává alakul át, juthatunk be a művelődési házba, az udvaron keresztül. A bővített épületrész új főbejáratot kapott, mely a megújult aulába vezet. Az aula kiállítások megtartására is biztosít helyet, valamint mennyezete is megújult. A bővítményben egy nagyobb foglalkoztatóterem, ez mellett 3 db 25-35 m2-es klubszoba, valamint raktár kap helyet. A közlekedő folyosókon szekrények biztosítják az intézmény működéséhez szükséges tárolási lehetőséget. Az „Okos ház” épületrész kialakításával a város célja, hogy a fiatalok részére olyan közösségi tér alakuljon ki, ahol lehetőség van a tehetség fejlesztésére, a szabadidő aktív eltöltésére, IT technológiával, sportolási és kulturált szórakozási lehetőségekkel.

A támogatás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. A projektről bővebb információt a www.ajka.hu oldalon olvashatnak. További információ kérhető: Tóth Gergelystratégiai és fejlesztési referens Ajkai Közös Önkormányzati Hivatal 8400 Ajka, Szabadság tér 12. tel: +36-88-521-145 fax:+36-88-212-794 mobil: +36-30-620-4103 fejlesztes@hivatal.ajka.hu

(ös)

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Mindenszentek – Megidézzük az ajkai sportolók és sportvezetők emlékét

Mindenszentek ünnepe és halottak napja jó alkalom a hálaadásra, az emlékezésre, mindazokra…