A Poppe ultrák 220 kilométert teljesítettek

0

Poppe ultrák néven indult a nemrég rendezett Ultrabalaton 220 kilométeres futáson az ajkai Poppe+Potthoff Hungária Kft. 12 fős csapata.

A verseny a Balaton körül zajlott, a futók megmászták a Balaton-felvidék szőlős területeit, majd átfutottak Badacsony, Szigliget, Fenékpuszta és más, nemzeti értéknek tartott területeken, azt követően a déli part sík területeiről csodálhatták meg azt a medencét, ahol magyar tenger elterül.

A versenyt májusra tervezték, a járványveszély miatt akkor elmaradt és most, október elején pótolták. Az ötlet Kopecskó Csabáé volt, aki más csapattal már részt vett a versenyen. Tudta, munkatársai közül sokan rendszeresen futnak. A cég belső információs rendszerén mindenkit értesítettek a lehetőségről. Aki kedvet érzett a nem mindennapi kalandhoz jelentkezett. Az Ultrabalaton szabályai szerint legfeljebb 13 tagból állhat egy csapat. Így mindannyian belefértek a keretbe. A cég azzal támogatta őket, hogy átvállalta a nem kis összegű nevezési díjat, valamint az indulók egyenpólót is szerkeszthettek maguknak.

Szirbek Zsolttól megtudtuk, a résztvevők a felkészülési időszakban gyakran találkoztak, megbeszélték a részleteket. Minden csapat egy chipet kapott, amit mimdig az viselt, aki futott. A váltásnál át kellett adniuk egymásnak. Megbeszélték, ki az, aki hosszabb távot vállal, aki jól bírja a hegymenetet, ki fut éjszaka, hajnalban. Az indításkor néhány száz métert együtt tettek meg, majd egyik társuk egyedül folytatta. A többiek három autóval kísérték, a váltóhelyen várták, addigra már felkészült a következő csapattag. A részvétel a sportolás mellett csapatépítés is volt, valamint megmutatták magukat, a céget.

Az Ultrabalaton egyre rangosabb, cégek, civil szervezetek szeretik a részvétellel megmutatni magukat. Az idén csaknem 1500 nevezés érkezett.

A Poppe ultrák a 219. helyen végeztek, a távot 19 óra 53 perc alatt teljesítették. Úton a cél felé az utolsó métereket szintén együtt tették meg. Hajnal volt, zuhogott az eső. A célban várta őket az egyik igazgató, Földing László. Boldogok voltak, mert sikerült együtt elérni a kitűzött célt. A helyezést jónak tartják. A szép élmények örökre megmaradnak.

A csapat tagja volt: Albert Katalin, Berhidai Péter, Háda Attila, Incze Roland, Kiss Róbert, Kopecskó Csaba, Németh Zoltán, Patik Abigél, Reiner Gábor, Szabó Karolin, Szirbek Zsolt, Tóth Gábor, Varga Orsolya.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi Hírek

Ezt már olvasta?

Halottak napja hetében bármikor felkereshetjük a sírkerteket

Mindenszentek hetében nem zárják a temetőket, a hozzátartozók bármikor felkereshetik szere…