A francia állam megemeli a kísérő nélküli kiskorú migránsok elhelyezéséhez a támogatást

0

A francia kormány megemeli a kísérő nélkül érkező kiskorú migránsok elhelyezésére biztosított támogatást, miután a számuk jelentősen növekedett az elmúlt években – jelentette be hétfőn Nicole Belloubet igazságügyi és Agnes Buzyn egészségügyi miniszter

Tudatták, hogy 6,5 millió euró költségvetési kiegészítést ad idén az állam a megyéknek abból a célból, hogy ezeknek a kiskorúaknak a helyzetét felmérjék.
Az előző kormány kötelezettségvállalásának megfelelően a megyéknek az állam 2017-ben visszatéríti a tervezettnél több kísérő nélkül érkezett kiskorú migráns elhelyezése költségeinek harminc százalékát. Az ilyen fiatalokkal a francia kiskorúakhoz hasonlóan a megyei gyereksegély szolgálatok foglalkoznak.
Míg a kísérő nélkül érkezett gyerekek száma 2012-ben 4 ezer volt, tavaly 16 ezerre nőtt – jelezte szeptember elején Emmanuel Macron államfő, aki elismerte, hogy a megyéknek egyre többet kell költeniük ezen gyerekek ellátására. A köztársasági elnök ezért azt kérte a kormánytól, hogy az év végéig “teljesen vizsgálja felül a kiskorúak befogadásának kérdését”.
A két tárcavezető a közleményében jelezte, hogy jövő év elején konzultációkat indítanak a megyékkel egy útiterv összeállítása érdekében, amelynek része lehet az embercsempészek elleni küzdelem is.
A megyei vezetőkkel szervezett pénteki egyeztetést követően a találkozót kezdeményező Stéphane Troussel, a Párizshoz közeli Seine-Saint-Denis megyei tanácsának elnöke azt mondta, hogy gyorsabban kell haladni a kérdésben. “A sürgősségen kívül tartós pénzügyi garanciákat is kérünk a megfelelő befogadás szavatolásához és a befogadó központok túlterheltségének megszüntetéséhez”.

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Külföld

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Koronavírus – Az utcákon terítettek meg az olasz vendéglátósok a korlátozások elleni tiltakozásul

Az úttesteken leterített abroszokkal tiltakoztak az olaszországi éttermek, bárok, presszók…