Vizsgálatot indított a földalapkezelő Hadházy Ákos szüleinek földvásárlási ügyében

0

Vizsgálatot indított a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) abban a földvásárlási ügyben, amelyben Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós társelnökének szülei is érintettek lehetnek – írta a borsonline.hu csütörtökön.

A Bors szerdán számolt be arról, Hadházy Ákos édesanyja 2015 de­cemberében jelentkezett a Földet a gaz­dáknak! program földárverésén.

Vizsgálatot indított Hadházy ellen a Földalapkezelő

Hadházy Ákosról ismét lehullt a lepel, az LMP antikorrupciós társelnöke csalási-korrupciós ügybe keveredett – mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője Budapesten. Budai Gyula kifejtette: ezúttal olyan dokumentumok kerültek nyilvánosságra, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy Hadházy Ákos apja és anyja egy strómanhálózat tagjaként segítették kijátszani a földtörvényt, és strómanként egy német származású üzletember kezére játszottak több százmillió forint értékben földet.

Az asszony három szántóra licitált, amelyek a Twickel-cégek érdekeltségi körébe tartozó településeken találhatók, értékük pedig meghaladta a 300 millió forintot. Az árverésen való részvételhez be kellett fizetni a kikiáltási ár tíz százalékát, vagyis több mint 30 millió forintot. A lap rendelkezésére álló dokumentumok szerint Hadházy Ákos édesanyja a 30 millió forintot is meghaladó összeget egy olyan alszámláról utalta át, amelyről Twickel György több strómanja is intézte az utalásokat.
Twickel strómanjai – az eddigi információk szerint – többnyire a cégénél dolgoznak, nincs vagyonuk és komoly jövedelmük sem, mégis több százmillióért tudtak földet vásárolni – tették hozzá.
Az ügyben a Bors a Nemzeti Földalapkezelő Szervezethez fordult. Kéri Endre, az NFA elnökhelyettese a lapnak elmondta, hogy a szervezet a sajtóhírek alapján vizsgálatot indított, és ha jogellenes tevékenység alapos gyanúja merül fel, a hatóságokhoz fordulnak és feljelentést tesznek.
Az NFA egyik kiemelt feladata az állami földekkel való spekuláció megakadályozása, ebben az ügyben is ennek megfelelően, a legszigorúbb vizsgálatot lefolytatva járunk el. Egyetlen négyzetméter állami föld sem kerülhet spekulánsok kezére, nem lehet kijátszani a földforgalmi szabályokat – fogalmazott az elnökhelyettes.
A lehetséges jogkövetkezményekről pedig azt mondta: amennyiben bebizonyosodik a vád, úgy a jövőben az érintettek nem köthetnek semmilyen szerződést állami földek hasznosítására.
Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, meggyőződésük, hogy a földlicitet Hadházy Ákos intézte, felhasználva apját és anyját.
Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje Hadházy Ákos édesanyjának korábbi földvásárlási szándékát firtató kérdésre szerdán úgy felelt: elnöktársa ellen nagyon mocskos karaktergyilkosság zajlik.
Ezen nem kell csodálkozni, több mint száz korrupcióinfót tartott, ahol igazolta a fideszesek korrupciós ügyeit – jelentette ki.

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Távol álltak egymástól a munkaadói és a munkavállalói oldal javaslatai a bértárgyaláson

Távol álltak egymástól a munkaadói és a munkavállalói oldal javaslatai: míg előbbiek a jel…