Van ágyunk és kanapénk, de miért is vegyünk heverőt?

0

Szebbnél-szebb heverővel találkozhatunk a bútorüzletekben, azonban feltehetjük magunkban a kérdést, ha van már otthon ágyunk és kanapénk, akkor mi szükségünk van még egy heverőre is? Mutatjuk a válaszokat!

Szépek és stílusosak

Persze ennyi érv még nem elegendő, hogy valóban elgondolkodjunk a heverő vásárlásán, de akkor igenis érdemes megfontolni, ha kis lakással rendelkezünk, és mindenképpen szeretnénk valamilyen ülőalkalmatosságot, vendégeket is szoktunk fogadni és szükségünk van egy olyan tárolóra, ahová elrejthetjük az éppen nem használt dolgainkat, hogy a nappali kicsit rendezettebben nézzen ki. Az ágyneműtartós heverők éppen azt a célt szolgálják, hogy a vendég ágyneműt vagy minden olyan holmit tároljunk abban, amit sürgősen szeretnénk a vendégeink elől elrejteni.

A heverő nemcsak egy kisebb méretű nappaliban mutat jól. Ha nagy, tágas nappalival rendelkezünk, akkor egy pihenős, úgynevezett relaxációs sarkot is kialakíthatunk magunknak, ahol elfogyaszthatjuk a délutáni kávénkat, ahol kedvünkre olvasgathatunk, vagy ahol jókat szunyókálhatunk. Az oldal- és fejtámlás heverők nagyon kényelmesek, dizájnosak és praktikusak is. Melyiket válasszuk? A fejtámlásat vagy az oldaltámlást? Ha szeretünk napközben is leheveredni, akkor a fejtámlás a hasznosabb, ellenben, ha kanapé funkciót tölt be nálunk ez a bútordarab, akkor az oldaltámlás ágy lesz a tökéletes választás. De a kettő ötvözetével is találkozhatunk, hiszen az életben sem minden fekete és fehér, így sokan nem csak egyféle módon szeretnek relaxálni, pihenni, hanem mikor, mihez van kedvük.

A heverő mérete is meghatározó lehet a döntésünk meghozatalánál. Itt is meg kell fontolni, hogy milyen célja lesz a bútordarabnak. Ha egyetlen személynek szánjuk a fekvőalkalmatosságot, vagy a gyerek szobájába tervezünk heverőt vásárolni, akkor elegendő lehet egy 90-100 centiméteres heverő, de ha ketten szeretnénk pihenni rajta a gyerekkel, akkor egy nagyobb heverőre lesz szükségünk.

Színek és stílus tekintetében sem kell csalódnunk a heverők között szemezgetve. A heverők színvilága is nagyon változatos. A kínálatban találunk egyszínű, több színkombinációs és színes, mintás ágyakat is. A díszpárnákról se feledkezzünk meg, hiszen ezek is némi pluszt adnak hozzá a heverőnk megjelenéséhez.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Életmód

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

A háziállat testbeszédének megértése

A kutyák testbeszéddel kommunikálnak, beleértve a szemeket, a füleket, a szájat és a test …