Valentin-Nap – A szerelmesek napja

0

Élvezzünk minden szerelmes pillanatot!

A szerelmet nem lehet szavakkal kifejezni, nem lehet pontosan meghatározni. Néha fáj, néha gyötör, néha pedig maga a csoda és a boldogság. A szerelem lehet lángoló, gyötrő, tartós, elmúló, viszonzott vagy viszonzatlan, végzetes és még sorolhatnám.

A szerelem, ami semmi máshoz nem hasonlítható érzelem. Lehet ilyen vagy olyan, nehezen lennénk meg nélküle, még ha néha tagadjuk is. Gyanítom, nem nagyon él olyan ember, aki nem találkozott vele. Néha titkoljuk, néha meg olyan helyen is kimutatjuk, ahol talán mégsem kellene. Hatására sokszor egészen megváltozunk, néha meg nem tudjuk, mit kezdjünk vele. Olykor felnőtté változtatja a serdülő kamaszt, máskor meg szinte nevetséges kamaszt csinál éltes felnőttekből.

Nincs még egy olyan téma, amiről annyit írtak vagy daloltak volna, s amely annyi művészt sarkallt volna alkotásra, mint a szerelem. És talán semmi sincs a világon, ami annyira hatalmába tud keríteni, annyira le tud nyűgözni, mint a szerelem érzése. Nincs is szebb a világon, mint találni egy embert, akinek lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait, akiben megbízhatunk, akinek kedves arca elűzi lelkünk szomorúságát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és boldogok legyünk. Amikor szerelmes az ember, minden szép, és a világ tökéletes.

Február 14-én, a Valentin-napon megajándékozzák szeretteiket az emberek. Ezen a napon a figyelmesség, egy szál virág, egy kis apró ajándék mindig jól esik attól, annak, aki fontos nekünk. De vajon létezik-e még romantikus szerelem sivár és felgyorsult korunkban? Születhetnek-e még életre szóló kapcsolatok? Én azt gondolom, igen. A szerelemnek nem kell feltétlenül nehézséget, bánatot vagy szomorúságot okoznia. Lehet ez az érzés örömteli, vidám, sőt boldog. A Valentin-nap különösen alkalmas arra, hogy újra felfedezzük egymást, és felszínre hozzuk legmélyebb és legféltettebb érzéseinket.

De ne feledjük: az ajándékvárás mindig szebb, mint maga az ajándék. Ne csak ezen a napon legyen fontos a szeretet és a törődés! A vágy és a vágyakozás megtartása az év minden napján legyen fontos számunkra. Élvezzünk minden szerelmes pillanatot!

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Mik a bandázs zsinórok és mire használhatóak?

A bandázs zsinórok, más néven szövetzsinórok, sokoldalú eszközök, amelyek számos területen…