Választás 2018 – Tuzson: 9 millió forintba kerülne egy migráns ellátása

0

Ha Magyarország bevándorlóországgá válik, a magyar emberekkel fogják megfizettetni a bevándorlás árát, a brüsszeli elképzelések szerint pedig – hasonlóan a “Soros-tervhez” – egy migráns ellátására nagyságrendileg 9 millió forintot kellene fordítani – mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Tuzson Bence szavai szerint egyre közelebb van a kvótadöntés, ugyanis megpróbálják “áterőltetni” az új dublini rendszert, amely tartalmaz “egy elég egyértelmű kvótaképletet”.
Ennek alapján Magyarországnak már idén több mint tízezer migránst kellene befogadnia, majd egy felső határ nélküli betelepítési rendszer jönne létre, mindennek pedig súlyos pénzügyi következményei lennének – közölte az államtitkár.
Hozzátette, mivel a brüsszeli elképzelések alapján egy migráns ellátása mintegy 9 millió forintba kerülne, tízezer bevándorlóra kivetítve csaknem 100 milliárd forintos nagyságrendről van szó, ami a következő években tovább sokszorozódhat a nemzeti költségvetés terhére. Ezzel kapcsolatban Tuzson Bence a tájékoztató után az MTI kérdésére megjegyezte: ebből a 100 milliárd forintból háromszor lehetne Erzsébet-utalványt adni a nyugdíjasoknak.
A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy például Németországban egy év alatt több mint 70 százalékával nőtt meg a bevándorlásra fordított összeg. Bajorország pedig jelenleg több pénzt költ a migrációra, mint a gazdaságra, a környezetvédelemre és az egészségügyre az állami költségvetésből – jegyezte meg.
“Ha április 8-án Soros emberei kerülnek hatalomra Magyarországon, ez a sors fog várni Magyarországra is”, amit nem bírna ki az ország, csődbe mehetne, le kellene mondani a fejlesztésekről, a nyugdíjemelésekről, a családtámogatásokról – mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, aki szerint ezért kell megvédeni Magyarországot, erről fog szólni az április 8-i parlamenti választás.
A “kamupártokkal” kapcsolatos kérdésre Tuzson Bence azt válaszolta: a jogszabályokat mindenkinek be kell tartania, aki pedig nem így tesz, annak számolnia kell a törvényekben meghatározott jogkövetkezményekkel.

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés 2018-as Választás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Origo: a Kúria szándékosan érvényteleníthetett a Fidesz-KDNP kárára levélszavazatokat

Egyre biztosabb, hogy szándékosan érvénytelenítette a Kúria a sérült vagy saját címzésű bo…