Választás 2018 – Nézőpont: a kampány véghajrájában is vezet a Fidesz

0

A kampány véghajrájában, 11 nappal a parlamenti választás előtt változatlanul őrzi előnyét a Fidesz-KDNP, a kormánypártok akár 50 százalék feletti szavazataránnyal is számolhatnak – közölte a Nézőpont Intézet szerdán az MTI-vel.

A Jobbikra 15, az MSZP-Párbeszéd listára 11, az LMP és a DK listáira pedig 8-8 százalék szavazna a Nézőpont szerint.
A március 3. és 19. között, ezer választó megkérdezésével készített reprezentatív felmérés szerint így ötpárti lenne az új parlament.
A kutatás alapján a teljes felnőtt népesség 41 százaléka szimpatizál a kormánypártokkal. Ez az arány a Jobbik esetében 9, az MSZP-nél 5 százalékos, míg az LMP és a DK tábora 4-4 százalékos. A Momentum Mozgalomnál 2, a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnál 1 százalékot mértek.
A legvalószínűbb listás választási eredményeket nézve – ami a választási részvételüket biztosra ígérők potenciális pártpreferenciáját jelenti – a Fidesz-KDNP-re továbbra is 52 százalék szavazna. A Jobbikot a biztos szavazók 15 százaléka választaná, ami még mindig elmarad a párt 2014-es listás – csaknem 21 százalékos – választási eredményétől. Az MSZP-Párbeszéd listára jelenleg 11, az LMP-re és a DK-ra egyaránt 8 százalék szavazna.
A Momentum 3, míg a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 2 százalékot kapna a biztos szavazók körében, eszerint a két párt nem jutna be a parlamentbe. Minél magasabb lesz a választási részvétel, annál inkább veszélyeztetve van a 10 százalék alatti pártok bejutása – áll a Nézőpont felméréséből készített összegzésben.

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés 2018-as Választás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Origo: a Kúria szándékosan érvényteleníthetett a Fidesz-KDNP kárára levélszavazatokat

Egyre biztosabb, hogy szándékosan érvénytelenítette a Kúria a sérült vagy saját címzésű bo…