Választás 2018 – Már mintegy 260 jelöltet vettek nyilvántartásba a bizottságok

0

Már több mint 650 egyéni jelöltet jelentettek be az áprilisi országgyűlési választásra, közel 260-at már nyilvántartásba is vettek közülük a választási bizottságok.

A Nemzeti Választási Iroda szerda reggeli adatai szerint több mint 650 egyéni választókerületi jelöltet jelentettek be eddig, ebből 106 a Fidesz-KDNP, 72 a Jobbik, 54 az LMP, 51 az MSZP-Párbeszéd, 40 a Demokratikus Koalíció színeiben indul. Összesen 49 jelölőszervezetnek vannak bejelentett, de még nyilvántartásba nem vett jelöltjei, közel 400.
A választási bizottságok mintegy 260 jelölt nyilvántartásba vételéről már döntöttek: nyilvántartásba vették a Fidesz-KDNP 106 jelöltjét, az MSZP-Párbeszéd 43 jelöltjét, az LMP 31 jelöltjét, a Jobbik 29 jelöltjét, a DK 11 jelöltjét, a Közös Nevező 2018 4 jelöltjét. Három-három nyilvántartásba vett jelöltje van az Együttnek, az Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Pártnak és a Magyar Munkáspártnak. Két-két nyilvántartásba vett jelöltje van az Aquila Pártnak, a Családok Pártjának, a Hajrá Magyarország! Pártnak, az Iránytű Pártnak, a Kell az Összefogás Pártnak, a Momentum Mozgalomnak, a Net Pártnak, az Összefogás Pártnak, a Rend és Elszámoltatás Pártnak, valamint a Tenni Akarás Mozgalomnak. Nyolc további pártnak egy-egy jelöltjét vették nyilvántartásba.
Az országgyűlési választáson az indulhat, aki március 5-éig összegyűjti az induláshoz szükséges 500 érvényes ajánlást.
Az ajánlások ellenőrzésére három napja van a választókerületi választási irodának, a jelöltek nyilvántartásba vételéről ezután döntenek a választási bizottságok.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés 2018-as Választás

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Origo: a Kúria szándékosan érvényteleníthetett a Fidesz-KDNP kárára levélszavazatokat

Egyre biztosabb, hogy szándékosan érvénytelenítette a Kúria a sérült vagy saját címzésű bo…