Tippek a konyhai szőnyeg kiválasztásához

0

A modern lakásokban egyre többen választanak szőnyeget is a konyhába. Rengetegféle lehetőség van, hogy kiválasszuk a mi konyhánkba a legmegfelelőbb szőnyeget. Mutatjuk is, hogy mi alapján válasszunk szőnyeget ebbe a helyiségbe!

A konyhai szőnyegnél első szempont mindenképpen a szőnyeg anyaga. Alapvető kritérium a szőnyeggel szemben, hogy könnyen tisztítható legyen, azaz ne ütközzünk nehézségekbe a karbantartását illetően. Amennyiben a szőnyegünk könnyen porszívózható és még gépben is mosható, akkor akár még fehér szőnyeget is választhatunk. És ez akkor is így van, ha esetlegesen mi magunk sokat bakizunk a konyhában, vagyis gyakran öntünk és borítunk ott ki dolgokat. Ha nem tudjuk, hogy a megvásárolni kívánt szőnyeget hogyan is tartsuk karban, mindenképpen kérdezzünk rá az üzletben, ahol a szőnyegünket meg szeretnénk venni. A szőnyeg outlet munkatársai bizonyára készséggel állnak majd rendelkezésünkre.

A konyhai szőnyegnek nem csak dekorációs, hanem funkcionális szerepe is van. Hiszen többnyire ezen állunk az ételek előkészítése és főzése közben, ezért nagyon lényeges, hogy melegítse a talpunkat és biztonságos legyen, azaz ne csúszkáljon a talpunk alatt, mert ez még akár balesetveszélyes is lehet.

A konyhai szőnyeget általában a szekrény és a konyhapult melletti területre szokták helyezni, de csak úgy, mint a folyosónál, itt is az lép érvénybe, hogy keskenyebb legyen 3-4 centiméterrel, ahová leterítjük, mert egyrészt sokkal dizájnosabban is néz ki és kényelmesebben is elfér, ha nem pont a szekrényig ér a szőnyegünk. A legideálisabb szőnyeg ebben a helyiségbe nem más, mint a futószőnyeg, amelyet ma már számtalan szín – és mintavariációban megtalálhatunk az üzletekben.

A konyhai szőnyeg mindenképpen csúszásgátlóval legyen ellátva, hiszen ezzel csökkenthető a konyhai balesetek kockázata. Másrészt az ilyen szőnyegek a jobb légáramlást teszik lehetővé, így sokkal hosszabb ideig megőrzik az élettartamukat, főleg, ha még rendszeresen tisztítjuk is azokat.

Mivel a szőnyegek alapvető szerepet játszanak az otthonunk megjelenésében, így az sem mindegy, hogy milyen a konyhai szőnyeg színe és mintázata. A konyhai szőnyeget összehangolhatjuk a konyhai dekorációval, de kontrasztot is teremthetünk, ha sötét szőnyeget választunk a világosabb konyhabútorzathoz, vagy a sötétebb bútorokat dobjuk fel világosabb szőnyegekkel.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Életmód

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

A hideg- és melegvizes magasnyomású mosó közötti különbség. Melyiket érdemes választania?

A magasnyomású mosóknak több típusa ismert, melyet elsődlegesen két csoportba tudunk oszta…