Táborozni mindennél érdekesebb lehet

0

A nyári táborok fejlesztik a gyermekek személyiségjegyeit. A közösséghez való tartozás, a színes foglalkozások megkövetelik, hogy képesek legyenek alkalmazkodni. Kortársaik társaságában, a teljesítményorientált iskolai közeg nélkül a gyerekek könnyebben elmerülhetnek a választott foglalkozásokban, miközben játszva tanulnak.

32 év, 25000 táborozó

A PEOPLE TEAM-gyerektábor 1991 óta kínál táborozást bentlakásos és napközis jelleggel. A csapat több mint száz turnust lebonyolított már. Ez a szám minden évben legalább hárommal bővül, hogy a 7–17 éves korosztály számára a lehető legszínesebb nyári emlékeket biztosítsa. 2022-ben érkezik Kecskemétre a 25000-dik táborozó, az egész országból, így Ajkáról is sokan.

A 3D-től a gyertyöntésig

Palotás Attila, a PEOPLE TEAM Alapítvány alapítója és egyik szervezője egy általa kedves emlékként őrzött balatoni táborozás kapcsán vágott bele ebbe a kezdeményezésbe. Nyelvi táborként kezdődőtt, mostanra rengeteg témával bővült a kínálat. 17 témát lehet választani a kézművestábortól a kódoláson át a színészetig.

Filmes, drónos, robotos és… és… és…

A számítástechnika szerelmesei is beleáshatják magukat a programozás, a 3D-tervezés, a drónépítés és a robotika rejtelmeibe. A gamerek elképzelt világokban építenek városokat, vagy teljesítenek küldetéseket. A táborban a média különféle ágazataival találkozhatnak a résztvevők. A filmkészítés is választható téma. A filmesek egy hét alatt leforgatnak egy kisfilmet. A fotóstábor résztvevői megtanulják az analóg és a digitális fényképezés alapjait. Az sem baj, ha a jelentkezőknek nincsen fényképezőgépük vagy kamerájuk. A szervezők profi felszerelést biztosítanak.

Fesztivál mindennap

A délelőtt tanulással és alkotással telik, de délután és este a tábor hatalmas fesztivállá változik. Egymást követik a bemutatók, showműsorok, versenyek. Bűvészek, állatidomárok, sportolók és hagyományőrzők érkeznek minden turnusba, hogy bemutassák hobbijukat. A gyerekek találkozhatnak középkori lovagokkal, vakvezető kutyákkal, íjászokkal, de akár íjásztanfolyamon is részt vehetnek.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Születendő gyermek gondolatai

Csak is velem lehet teljes az életed Gyermeknap van. Ma ezért is többször gondolsz rám, ma…