Táborozni mindennél érdekesebb lehet

0

A nyári táborok fejlesztik a gyermekek személyiségjegyeit. A közösséghez való tartozás, a színes foglalkozások megkövetelik, hogy képesek legyenek alkalmazkodni. Kortársaik társaságában, a teljesítményorientált iskolai közeg nélkül a gyerekek könnyebben elmerülhetnek a választott foglalkozásokban, miközben játszva tanulnak.

32 év, 25000 táborozó

A PEOPLE TEAM-gyerektábor 1991 óta kínál táborozást bentlakásos és napközis jelleggel. A csapat több mint száz turnust lebonyolított már. Ez a szám minden évben legalább hárommal bővül, hogy a 7–17 éves korosztály számára a lehető legszínesebb nyári emlékeket biztosítsa. 2022-ben érkezik Kecskemétre a 25000-dik táborozó, az egész országból, így Ajkáról is sokan.

A 3D-től a gyertyöntésig

Palotás Attila, a PEOPLE TEAM Alapítvány alapítója és egyik szervezője egy általa kedves emlékként őrzött balatoni táborozás kapcsán vágott bele ebbe a kezdeményezésbe. Nyelvi táborként kezdődőtt, mostanra rengeteg témával bővült a kínálat. 17 témát lehet választani a kézművestábortól a kódoláson át a színészetig.

Filmes, drónos, robotos és… és… és…

A számítástechnika szerelmesei is beleáshatják magukat a programozás, a 3D-tervezés, a drónépítés és a robotika rejtelmeibe. A gamerek elképzelt világokban építenek városokat, vagy teljesítenek küldetéseket. A táborban a média különféle ágazataival találkozhatnak a résztvevők. A filmkészítés is választható téma. A filmesek egy hét alatt leforgatnak egy kisfilmet. A fotóstábor résztvevői megtanulják az analóg és a digitális fényképezés alapjait. Az sem baj, ha a jelentkezőknek nincsen fényképezőgépük vagy kamerájuk. A szervezők profi felszerelést biztosítanak.

Fesztivál mindennap

A délelőtt tanulással és alkotással telik, de délután és este a tábor hatalmas fesztivállá változik. Egymást követik a bemutatók, showműsorok, versenyek. Bűvészek, állatidomárok, sportolók és hagyományőrzők érkeznek minden turnusba, hogy bemutassák hobbijukat. A gyerekek találkozhatnak középkori lovagokkal, vakvezető kutyákkal, íjászokkal, de akár íjásztanfolyamon is részt vehetnek.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Pünkösd köszöntése – Mikor leszáll rátok a szentlélek

Az ember számára a legnagyobb adomány az önálló akarat. az a képesség, hogy választhat a k…