Életmód Szilveszteri finomságok Közzétett 2017-12-14 0 Neked vannak tuti szilveszteri receptjeid? Most megmutatjuk a mi kedvenceinket. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető finomságok, amik vendégvárónak is kitűnőek, de csendes ünnepléshez is illenek. Ha nincs kedves a hagyományos malacsülttel bajlódni, próbáld ki ezeket a villámrecepteket. Nem csak szilveszterre jók, hanem vendégvárónak, vagy lazulós hétvégékre is. Nyugodtan építsd be őket a rendszeres repertoárba ☺ Baconbe tekert sajtos virsli A virsliket hosszában vágd be, a mélyedésekbe tegyél egy-egy vastagabb szelet sajtot (trappista vagy füstölt sajt), és sajtos virsliket egyesével tekerd baconbe. Olajjal vékonyan kikent hőálló tálba téve 180 fokos sütőben süsd, amíg a bacon megpirul és a sajt megolvad. Szilveszteri kosárkák Sonkás-sajtos kosárka recept Hozzávalók 1 csomag leveles tészta 1 doboz tejföl 5 dkg sonka apró kockákra vágva 10 dkg sajt lereszelve só, bors, mustár ízlés szerint 1 tk vaj A tejfölt keverd össze a mustárral, sonkával és a reszelt sajttal, fűszerezd ízlés szerint. A leveles tésztából vágj négyzet formájú darabokat, tedd a négyzetek közepére a krémet, majd majd készíts belőlük batyut, a csücskök összenyomkodásával. Sütőpapírral bélelt tepsin, 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára (kb. 20 perc) A kosárka más ízesítésekkel is remekül működik. Nagyon finom a spenótos fetás, a tonhalkrémes vagy a virslis változat is. Lencsefőzelék másképp Azért jó ez a recept, mert nem kell előtte a lencse beáztatásával bajlódni, és rántás se kell a főzelékhez. Szóval igazi diétás újévi fogás, ha neked is a fogyókúrán jár az eszed az ünnepek után. És természetesen bármikor eheted év közben is. Hozzávalók 1 kis fej vöröshagyma felaprítva 1 gerezd fokhagyma összezúzva 3 ek olaj 1/2 tk őrölt római kömény 1/2 tk currypor 30 dkg átmosott vöröslencse (nem a felezettet használom, azt nem szeretem) 5 dl alaplé (pl. Maggi Zöldségleves kockából) 1 dl kókusztej só, bors ízlés szerint 1 ek citromlé Az olajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát, majd add hozzá a fokhagymát, a római köményt és a curry port. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett pirítsd addig, míg a fűszerek illatozni kezdenek (kb 20 másodperc). Add hozzá az alaposan átmosott lencsét, és öntsd fel az alaplével. Főzd közepes lángon addig, míg a lencs megpuhul (kb. 10 perc). Add hozzá a kókusztejet, és lassú tűzön 1-2 percig főzd össze. Sózd, borsozd, és ha túl sűrű, higítsd még egy kevés alaplével. Ha pedig megpróbálkoznál a malaccal, olvasd el ezeket a tippeket, az igazán ropogós, mégis omlós malacsülthöz.