Szilveszteri finomságok

0

Neked vannak tuti szilveszteri receptjeid? Most megmutatjuk a mi kedvenceinket. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető finomságok, amik vendégvárónak is kitűnőek, de csendes ünnepléshez is illenek.

Ha nincs kedves a hagyományos malacsülttel bajlódni, próbáld ki ezeket a villámrecepteket. Nem csak szilveszterre jók, hanem vendégvárónak, vagy lazulós hétvégékre is. Nyugodtan építsd be őket a rendszeres repertoárba

  • Baconbe tekert sajtos virsli

A virsliket hosszában vágd be, a mélyedésekbe tegyél egy-egy vastagabb szelet sajtot (trappista vagy füstölt sajt), és sajtos virsliket egyesével tekerd baconbe.

Olajjal vékonyan kikent hőálló tálba téve 180 fokos sütőben süsd, amíg a bacon megpirul és a sajt megolvad.

Szilveszteri kosárkák

Sonkás-sajtos kosárka recept

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 doboz tejföl
  • 5 dkg sonka apró kockákra vágva
  • 10 dkg sajt lereszelve
  • só, bors, mustár ízlés szerint
  • 1 tk vaj

A tejfölt keverd össze a mustárral, sonkával és a reszelt sajttal, fűszerezd ízlés szerint.

A leveles tésztából vágj négyzet formájú darabokat, tedd a négyzetek közepére a krémet, majd majd készíts belőlük batyut, a csücskök összenyomkodásával. Sütőpapírral bélelt tepsin, 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára (kb. 20 perc)

A kosárka más ízesítésekkel is remekül működik. Nagyon finom a spenótos fetás, a tonhalkrémes vagy a virslis változat is.

Lencsefőzelék másképp

Azért jó ez a recept, mert nem kell előtte a lencse beáztatásával bajlódni, és rántás se kell a főzelékhez. Szóval igazi diétás újévi fogás, ha neked is a fogyókúrán jár az eszed az ünnepek után. És természetesen bármikor eheted év közben is.

Hozzávalók

  • 1 kis fej vöröshagyma felaprítva
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 3 ek olaj
  • 1/2 tk őrölt római kömény
  • 1/2 tk currypor
  • 30 dkg átmosott vöröslencse (nem a felezettet használom, azt nem szeretem)
  • 5 dl alaplé (pl. Maggi Zöldségleves kockából)  
  • 1 dl kókusztej
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 ek citromlé
  1. Az olajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát, majd add hozzá a fokhagymát, a római köményt és a curry port. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett pirítsd addig, míg a fűszerek illatozni kezdenek (kb 20 másodperc).
  2. Add hozzá az alaposan átmosott lencsét, és öntsd fel az alaplével.
  3. Főzd közepes lángon addig, míg a lencs megpuhul (kb. 10 perc).
  4. Add hozzá a kókusztejet, és lassú tűzön 1-2 percig főzd össze.
  5. Sózd, borsozd, és ha túl sűrű, higítsd még egy kevés alaplével.

Ha pedig megpróbálkoznál a malaccal, olvasd el ezeket a tippeket, az igazán ropogós, mégis omlós malacsülthöz.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Életmód

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

A hideg- és melegvizes magasnyomású mosó közötti különbség. Melyiket érdemes választania?

A magasnyomású mosóknak több típusa ismert, melyet elsődlegesen két csoportba tudunk oszta…