Szilveszter – Békés, boldog újesztendőt!

0

Boldog 2023-as esztendőt! Eljutottunk ehhez a perchez is, hogy a 22-es 23-asra fordul át. És mi itt vagyunk új és régi keletű vendégeinkkel. Az óra megy tovább, azon nincs mit nézni. A fölöttébb fürge mutató nem ad választ rá, hogy az idő épp merre viszi életünket. A jövő mindig titkokkal teli, de van rá befolyásunk, bizakodással tekintsünk rá, hiszen alakításához itt az akaratunk és az erőnk is, amennyi adatott. Egyedül nem sokra mennénk, de ahhoz elegen vagyunk, hogy együtt fordítsunk sorsunkon.

Ha jobbat akarunk, nem téveszthetjük szem elől egymást. A jövő megjutalmaz bennünket, ha az értéket találjuk meg először a másikban. A reményé, az örömteli várakozásé ez a perc, kívánom, hogy legyen egészségünk, és legyen erőnk a jóra. Álmodjunk merészet jövőről, családról, városunkról. Ha kezünket egymás felé nyújtjuk, csodákra vagyunk képesek. Mennyi rosszat legyőztünk már, hány megpróbáltatást hagytunk magunk mögött.

Ajka városa mindenkinek otthona, aki itt él, öregről, betegről, számkivetettről nem mondhat le senki. Jöjjön el a békesség esztendeje, köszönjön ránk a kézfogások ideje, érezzük az összetartozás biztonságát. Enyhüljenek a szívek, a gondolatok és a mondatok. Gyarapodjunk lelkiekben, éljenek az édesanyák, a családok, és rászoruló egyedül ne maradjon.  Legyen okunk a derűre, s ha még nem lenne elég gyakorlatunk benne, magunkon is tanuljunk meg nevetni. Váljanak valóra vágyaink, 2023 legyen jeles évünk, legyen a boldog várakozásunk éve, hozzon egészséget, békességet és sikert. Tartsa össze a családokat a szeretet, városunkat a megbecsülés.

Az év utolsó napjának éjszakája mindig megérinti szívünket. Eltelt egy esztendő, kinek szélsebesen, kinek bánatokkal teli, kinek eredményesen, de eltelt. Megilletődve vetünk búcsúpillantást a távozóra, hogy máris reménykedve nézzünk az eljövendő elé. Amikor tizenkettőre ér az óra mutatója, mintha megállna az idő, hogy átérezhessük, valami befejeződött; visszavonhatatlanul elmúlt, és magunkba nézhessünk, hogy helyesen cselekedtünk, gondolkodtunk, éltünk-e szilvesztertől szilveszterig. Pedig az idő ezalatt sem pihen, a jó öreg Föld sem tétovázik, forog, forog, s mi még csak el sem kezdhettük a hirtelen számvetést, máris átfordul velünk az újévre. És nekünk tovább kell tennünk szünet nélkül a dolgunkat.

Szilveszter van, szerpentines, konfettis, csákós, álarcos, trombitaharsogástól hangos éj. A vígság éjszakája. Vannak, akik fényes báltermekben, félbehagyva kis időre a mulatságot, pezsgőspohárra a kezükben köszönti 2023-at; mások családi körben, kedves társaságban várják a koccintást. Ifjak és idősebbek, sokat megélt öregek arcára ül ki a derű, mert sikeres munkákkal a hátuk mögött jólesően gondolhatnak a tovatűnt esztendőre.

De szmokingban, uszályos estélyiben a termek csillárjai alatt, vagy házikabátban, köntösben a televízió előtt, a hűs, gyöngyöző italt kortyolva gondoljunk azokra, akiknek nem jut sem békés otthon, sem ünnepi vacsora. Nem menekülhetünk bajaink elől szilveszteri álarcaink mögé. Gondolnunk kell a magányosokra, a szülőföldjükön megalázottakra, hajlékaikból kiüldözöttekre, éhséget szenvedőkre, a hideg utcákon kóborlókra. Fényben vigadók gondoljunk a homályban szomorkodókra, szerencsések a szerencsétlenekre. Nem ünneprontó szavak ezek, csupán a lelkiismeret szavai!

A megilletődés perceiben, miközben szeretteinknek minden jót kívánunk az újesztendőre, lelkünk mélyén fogadkozások születnek egyéni sorsunk javítására. Legyen ott ezek között a másokért élés, a másokkal törődés elszánása is, hogy emberségesebb legyen az élet! Milyen szép ajándék lehetne, ha az újesztendő küszöbét félelem nélkül, bizakodva léphetnénk át!

2023-ban őrizze meg számunkra az ég mindazt, ami már javunkra van, és engedje jóra fordulni, amit jobbnak látni szeretnénk! Legyünk egészségesek és teljesüljenek vágyaink. Erre emeljük poharunkat, és kívánunk minden ajkainak BÉKÉS, SIKEREKBEN, EGÉSZSÉGBEN ÉS ÖRÖMÖKBEN GAZADAG BOLDOG ÚJESZTENDŐT!

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Pünkösd köszöntése – Mikor leszáll rátok a szentlélek

Az ember számára a legnagyobb adomány az önálló akarat. az a képesség, hogy választhat a k…