Pert nyert egy hajléktalan nő érdekében indított kártérítési ügyben az ügyészség

0

Első fokon pert nyert a Pest Megyei Főügyészség egy hajléktalan nő érdekében indított kártérítési ügyben, a nő csalás áldozata lett, amikor eladta az ingatlanát – tudatta a megyei főügyész pénteken az MTI-vel.

Szabó Ferenc közleménye szerint az ügyészség a csalás miatt elvesztett összeg visszafizetése iránt lépett fel a bíróságon a károsult mellett. Az asszony sződi házára adásvételi szerződést kötött egy férfival, a szerződésbe azonban vételárként nem a megállapodás szerinti összeg került, hanem annak csak a fele, 500 000 forint. A ingatlan a szerződésbe írt összegnek több mint tízszeresét érte, de a nő végül csak a szerződésben szereplő összeget kapta meg a férfitól – ismertette a főügyész.
A károsult csalás miatt feljelentette a férfit, akinek a bűnösségét már 2011-ben megállapította az eljáró bíróság, viszont a vételár különbözetét a nő mindeddig nem kapta meg.
A Pest Megyei Főügyészség a sértett jogainak védelmében keresetet nyújtott be a Váci Járásbíróságra, amelyben indítványozta: a bíróság kötelezze a bűncselekmény elkövetőjét kártérítés és az eltelt idő óta felhalmozódott kamatok megfizetésére.

A járásbíróság elsőfokú, nem jogerős ítéletében helyt adott az ügyész keresetének és a sértett javára a vételár-különbözet és törvényes kamatai együttes összegének megfelelő kártérítést ítélt meg.

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Távol álltak egymástól a munkaadói és a munkavállalói oldal javaslatai a bértárgyaláson

Távol álltak egymástól a munkaadói és a munkavállalói oldal javaslatai: míg előbbiek a jel…