Őrizd meg az egészségedet otthoni munka során is!

0

Mielőtt azt gondolnád, hogy otthoni számítógépes munkának csak előnyei vannak, gondolj bele abba, hogy milyen megterhelő a szervezeted számára az egész napos ülés és gépelés. Fontos tehát, hogy home office munka során is ügyelj a testedre, az egészségedre, hiszen csak így tudsz hosszú távon elvégezni a tevékenységeidet otthon. Lássuk, hogy mit tehetsz ennek érdekében!

Gondoskodj a szemedről!

Sokan apróságnak tartják, pedig a szemünk védelme rendkívül fontos annak érdekében, hogy ne kelljen már ideje előtt szemüveget viselni. Jó megoldás erre a kékfényszűrős megoldás, amitől nem fárad el olyan könnyen, nem lesz száraz, így kényelmesebben csinálhatod meg a napi teendőket. A képernyő éles látására szükséged van mind írás, mind olvasás, mind grafikai munkák kapcsán, így nem érdemes elbagatelizálni a dolgot. Nyugodtan álj fel néha, tegyél egy sétát, helyezd át a munkaállomás a konyhába vagy a teraszra, így még jobban tudsz alkalmazkodni a környezethez.

Ehhez persze szükség lesz Lenovo Ideapad töltőre, aminek segítségével bárhonnan és bármikor dolgozhatsz. Hasznos megoldás, ha az erkélyre ülnél ki, esetleg felállnál az asztali gép mellől és laptopra váltanál, aminek az aksija már nem olyan, mint régen volt. Ezzel szintén óvhatod a szemedet, hiszen nem egyfajta képernyőhöz szokik hozzá, kevésbé fárad és romlik meg.

A képernyő fajtája és kialakítása

A monitor típusa és annak mobilizálhatósága szintén fontos szempont, ha otthonról dolgozol. A számítógép képernyőjének megfelelő nagyságúnak kell lennie, emellett nem árt, ha lehet annak magasságát emelni vagy legalább dönteni. Jó, ha lehet állítani a fényerőt, a színeket, így még jobban személyre tudod azt szabni, ami lehetővé teszi a mindennapos munkavégzést. Ami még jól jöhet, ha a monitor szabadon és egyszerűen elfordítható, illetve hasznos lehet hozzá egy külön állvány, esetleg egy állítható asztal. A legjobb, ha megengedhetsz magadnak egy olyan fajtát, amely mellett állva dolgozhatsz, így tehermentesítheted a csípőt és a derekat.

A képernyő pedig minden esetben legyen tükröződésmentes és fényvisszaverő, hogy ne okozzon problémát annak tisztánlátása sem.

 

Összegezve

Az otthoni munkavégzés során tehát különösen fontos, hogy megóvd az egészségedet. Mivel nem jársz el dolgozni, így valószínűleg napi sétát sem teszel a munkahelyedre, maximum a boltba ugrasz le. Jó, ha néha sétálsz egyet, felveszed a kékfényszűrős szemüvegedet, hiszen ezek mind-mind segítségedre lehetnek, hogy a nap végén ne fájjon a hátad vagy a szemed.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Életmód

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

A hideg- és melegvizes magasnyomású mosó közötti különbség. Melyiket érdemes választania?

A magasnyomású mosóknak több típusa ismert, melyet elsődlegesen két csoportba tudunk oszta…