Nőnapon a nők védelmében

0

Tapasztalatból tudom, hogy akin tűsarok van, az sohasem tud a sarkára állni… Így van ez mindenütt az életben. A férfiak azt csinálnak a nőkkel, amit csak akarnak – a nők pedig boldogok, hogy egyáltalán akarnak valamit…!

A férfiak ravaszul terjesztik, hogy a nők megbízhatatlanok, ezért rengeteg férfinak kell karambolozni, hogy az emberek nyugodtan beüljenek egy női taxisofőr kocsijába. És még mindig messze van az az idő, amikor egy orvosnő annyit fog keresni, mint egy nőorvos…!

De miért van mindez így?

Hát ez az kedves hölgyeim, amire nem lehet egy mondattal válaszolni, hanem egy kicsit részletesebben kell megvizsgálni a dolgokat.

Ugyanis kétségtelen, hogy elvben a nők teljes jogegyenlősége biztosítva van. Teljes jogegyenlőség van például a törvény előtt. A férfinak is joga van elválni és küldeni egy kis tartásdíjat, a nőnek is joga van elválni és egyedül felnevelni a három gyereket!

Teljes egyenlőség van a munkavállalásban. A férfinak is joga van olyan könnyű állást vállalni, amely tulajdonképpen nőknek való, és a nőnek is joga van olyan nehéz állást vállalni, amely tulajdonképpen férfiaknak való…

Teljes egyenlőség van a politikai jogok tekintetében. Ma már minden nő nemcsak választó, hanem választható is. Ebben a tekintetben nem is lehet panaszuk: hiszen éppen mi, férfiak követeltük a legnagyobb lelkesedéssel, hogy minden nő választható legyen…

Teljes egyenlőség van a bérezésben. Régen elmúlt már az az idő, hogy valakinek csak azért, mert nő, többet fizethetnek. Ma már egy titkárnő, akármilyen csinos és jó munkaerő, semmivel sem kaphat többet, mint egy férfi adminisztrátor. Ez nyilván abból indul ki, hogy egy nőnek nem lehet pénzt fizetni azért, amire egy férfi ingyen is hajlandó…

No, de azt hiszem, ennyiből is világossá válik, hogy a nők egyenjogúsága körül még van egy kis hézag. Mert mikor lenne egy nő egyenlő a férfival? Ha mindenki természetesnek venné, hogy egy kétgyermekes családanya fizetési napon éjfél után menne haza, vinne a gyerekeknek egy tábla csokoládét, és a férjének leadna valami zavaros történetet, hogy kivel volt az éjszaka… Ha mindenki természetesnek venné, hogy vasárnap több száz családban elmarad az ebéd, mert az asszonyok mind kimentek az FC Ajka NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzésére!

Na, de hát meg tudják ezt a nők tenni? Összefér ez a nők természetével? Valljuk be, hogy itt a természet is a férfiaknak kedvezett – és ezt mi nagyon jól tudjuk.

Tudjuk, hogy a nők szerényen néznek fel a férfiakra, mert ha egy nő nem tud egy férfira felnézni – akkor lenézi…! A férfiak tudják, hogy könnyen eltakarhatják a nők elől a gyenge pontjaikat, a nők viszont örülnek, ha a férfiak az ő gyenge pontjaikat kitapogathatják…

Persze, nem szeretném, ha félreértenének. A nő ennek ellenére sok mindent elérhet. Hogy mivel? Hagyományos fegyverekkel! Az a tapasztalat, hogy ha egy nő csinos és vonzó, még azt is megbocsátják neki, ha jól dolgozik, és lefőzi a férfiakat!

Ehhez azonban tetszeni kell, mert a több ezer éves tapasztalat azt bizonyítja, hogy egy nő minél jobban tetszik – annál egyenjogúbb…!

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Pünkösd köszöntése – Mikor leszáll rátok a szentlélek

Az ember számára a legnagyobb adomány az önálló akarat. az a képesség, hogy választhat a k…