Miért vált annyi ember e-cigaretta használatára?

0

Ezt a kérdést felteszi magának a laikus, hétköznapi dohányos, a cigarettagyártó cégek képviselője, vagy bárki, aki rácsodálkozik az új idők friss fuvallatára a dohányzás terén. Az e cigaretta gyors elterjedése mindenképpen indokolttá teszi a kérdést, hiszen a sikert mindig meg kell magyarázni a kíváncsi érdeklődőknek, vagy az ellenérzést táplálóknak egyaránt.

A válasz nem annyira egyszerű, de nem is bonyolult, mondhatjuk azt is, hogy a válasz maga az e cigaretta. Az e cigaretta tulajdonságai azok, melyek a dohányosok táborának jó részét minden különösebb reklám és belemagyarázás nélkül is ráveszi a váltásra. Hiszen ki az, aki ne szeretne nagyságrendekkel egészségesebben élni, és ki az aki ne hallott volna a hagyományos cigaretta egészségkárosító hatásairól? Aki csak felületesen is foglalkozott ezzel az igen fontos, és igen összetett kérdéskörrel, annak számára teljesen nyilvánvaló, hogy a dohányos ember előtt mindössze két választás áll, ha oda akar figyelni egészségére: a leszokás vagy az e cigaretta.

Mivel a leszokás az esetek többségében egy hosszadalmas, és nem éppen kellemes folyamat, amihez óriási akaraterőre és mások támogatására is szükség van, a legtöbben nyilvánvaló módon az e cigaretta mellett fognak dönteni. Ez nem csupán a könnyebb út, de megmarad a megszokott mozdulat, a dohányzás teljes élménye is, és mindez bűntudat, lelkiismeret furdalás nélkül. Nem kell amiatt aggódni, hogy mások egészségét is tönkretesszük, és a saját egészségünk is kap egy esélyt, anélkül, hogy bármiről le kellene mondanunk.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Életmód

Ezt már olvasta?

Különbségek a férfiak és a nők ajándékozási szokásaiban

Ajándékozni, adni jó. Az ajándékozás, az emberi interakció része, hiszen segít az emberi k…