Miért vált annyi ember e-cigaretta használatára?

0

Ezt a kérdést felteszi magának a laikus, hétköznapi dohányos, a cigarettagyártó cégek képviselője, vagy bárki, aki rácsodálkozik az új idők friss fuvallatára a dohányzás terén. Az e cigaretta gyors elterjedése mindenképpen indokolttá teszi a kérdést, hiszen a sikert mindig meg kell magyarázni a kíváncsi érdeklődőknek, vagy az ellenérzést táplálóknak egyaránt.

A válasz nem annyira egyszerű, de nem is bonyolult, mondhatjuk azt is, hogy a válasz maga az e cigaretta. Az e cigaretta tulajdonságai azok, melyek a dohányosok táborának jó részét minden különösebb reklám és belemagyarázás nélkül is ráveszi a váltásra. Hiszen ki az, aki ne szeretne nagyságrendekkel egészségesebben élni, és ki az aki ne hallott volna a hagyományos cigaretta egészségkárosító hatásairól? Aki csak felületesen is foglalkozott ezzel az igen fontos, és igen összetett kérdéskörrel, annak számára teljesen nyilvánvaló, hogy a dohányos ember előtt mindössze két választás áll, ha oda akar figyelni egészségére: a leszokás vagy az e cigaretta.

Mivel a leszokás az esetek többségében egy hosszadalmas, és nem éppen kellemes folyamat, amihez óriási akaraterőre és mások támogatására is szükség van, a legtöbben nyilvánvaló módon az e cigaretta mellett fognak dönteni. Ez nem csupán a könnyebb út, de megmarad a megszokott mozdulat, a dohányzás teljes élménye is, és mindez bűntudat, lelkiismeret furdalás nélkül. Nem kell amiatt aggódni, hogy mások egészségét is tönkretesszük, és a saját egészségünk is kap egy esélyt, anélkül, hogy bármiről le kellene mondanunk.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Életmód

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

A dinoszauruszok szociális viselkedését vizsgálták magyar paleontológusok

A Magyar Természettudományi Múzeum, MTA-ELTE-MTM Paleontológiai Kutatócsoport és az ELTE T…