Miért olyan népszerű az elliptikus tréner?

0

Ha azon kapja magát, hogy sorban áll az elliptikus tréner előtt az edzőteremben, akkor nincs egyedül. Az elliptikus tréner gyakran az egyik legkeresettebb kardiógép az edzőtermekben, és otthonra is megfelelő választás. De mitől is ilyen népszerű ez a kis hatásfokú gép? Íme, 5 előny, amivel Önt is meggyőzheti.

1. Növeli az állóképességét és kardió-kapacitását

Az aerob edzés, más néven kardio, a kiegyensúlyozott edzési rutin kulcsfontosságú része. Amikor aerob gyakorlatot végez, szívének és tüdejének keményebben kell dolgoznia, hogy izmait több vérrel és oxigénnel láthassa el. Az elliptikus tréner lehetővé teszi az eredményes aerob edzést, amely erősítheti a szívét, a tüdejét és az izmait. Ez cserébe segíthet az állóképesség fejlesztésében. Egy elliptikus gépen nagy intenzitású intervallum edzést és kardioedzéseket is végezhet.

2. Sok kalóriát éget el

Ha rövid időn belül próbálja csökkenteni a kalóriabevitelét, pattanjon fel az ellipszisre! Súlyától függően ez a kardiógép körülbelül 270–400 kalóriát képes elégetni 30 perc alatt. A tartomány alsó határa 56,7 kg súlyú, míg a felső határ 83,9 kg súlyú személyt jelenthet. Ha több kalóriát éget, mint amennyit elfogyaszt, az segíthet a fogyásban. A kalóriaégetés fokozása érdekében fontolja meg az elliptikus edzések intenzitásának növelését.

3. Kevésbé terheli az ízületeket

A futás vagy más nagy hatású kardio gyakorlatok végzése közben a térde, bokája, csípője és más ízületei sérüléseket szenvedhetnek. Mivel az ellipszis tréneren a lába soha nem emelkedik el a pedáloktól, ez a gép alacsony terhelésű kardio edzést kínál. Egy 2014-es tanulmány kimutatta, hogy az elliptikus edzés lényegesen kevésbé terhelő, mint a többi kardió gyakorlat, mint például a futás, kocogás és hasonló edzések.

4. Felső- és alsó testedzésként is szolgál

A fogantyús elliptikus gép azon kevés kardiógépek közé tartozik, amelyek mind a felső, mind az alsótestet átmozgatják. A felsőtest edzésekor a  kulcs a súly és az ellenállás egyenletes elosztása. Más szóval, ugyanolyan gyorsan kell mozgatnia a karját, mint a lábát.Ha helyesen végezzük, az ellipszis megcélozhatja a farizmokat, a combizmokat, a quadokat, a mellkast, a hátat, a bicepszeket, a tricepszeket és a törzsizmokat is.

5. Égeti a testzsírt

Mivel az ellipszistréner hatékonyabban égeti a kalóriákat, mint például az állókerékpár, ez rövidebb idő alatt segíthet a testzsír elvesztésében. Ez különösen igaz, ha az intervallummunkára összpontosít.

A zsírégetés maximalizálása érdekében próbáljon az edzések intenzitására és időtartamára összpontosítani. Egy tanulmány kimutatta, hogy míg a magas és közepes intenzitású edzések egyaránt segítettek a zsírégetésben, a nagy intenzitású intervallumok lehetővé tették, hogy rövidebb idő alatt több kalóriát égessen el.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Életmód

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

A hideg- és melegvizes magasnyomású mosó közötti különbség. Melyiket érdemes választania?

A magasnyomású mosóknak több típusa ismert, melyet elsődlegesen két csoportba tudunk oszta…