Magyarország gazdaságának zászlóshajója és gerincoszlopa az autóipar – hívta fel rá a figyelmet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter miután beszédet mondott az Automotive Logistics Közép és Kelet Európa 2018 Fórumon szerdán, Budapesten. A politikus egyértelmű sikernek nevezte, hogy Magyarország most először került be a világ autóexportjának 90 százalékát előállító húsz legnagyobb autóexportőr állam közé. 

Szijjártó Péter ismertetése szerint tavaly az autóipar több mint 8000 milliárd forintos termelési értéket tudott felmutatni.

Látván a beruházásokat és a Magyarország iránti érdeklődés töretlen mivoltát, rövid időn belül a magyar autóipar termelési értéke éves összevetésben el fogja érni a 10 ezer milliárd forintot

– jelentette ki a tárcavezető. Hozzátette: az autóipar továbbra is a 4 százalékot meghaladó növekedési pálya fenntartásában továbbra is vállalni tudja a rendkívül fontos szerepét.

Az export vonatkozásában is az autóipar játssza a vezető szerepet. A Péter külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, a világ autóipari exportőreinek TOP 20-as listájára most először Magyarország is felkerült.

Húsz ország adja a világ adja a világ autóipari exportjának összesen 90 százalékát és Magyarország tagja lett ennek a TOP 20-as listának

– jelentette be a politikus.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Távol álltak egymástól a munkaadói és a munkavállalói oldal javaslatai a bértárgyaláson

Távol álltak egymástól a munkaadói és a munkavállalói oldal javaslatai: míg előbbiek a jel…