Az Együtt sajtótájékoztatóján Juhász Péter bejelentette, hogy az Együtt elnöksége lemond pozíciójáról. Mind a személyes, mind a politikai felelősséget vállalják.

Az ellenzéki politikus a párt budapesti eredményváró helyszínén tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy csalódottak az ellenzék teljesítményét illetően.
A politikus úgy fogalmazott: szerették volna, ha létrejön a kormányváltás, és úgy vélte, egy erősebb, hatékonyabb együttműködéssel jobb eredmény született volna.
Juhász Péter ugyanakkor leszögezte, a párt mindent megtett azért, hogy az ellenzék sikeres legyen az országgyűlési választásokon, “színtiszta lelkiismerettel állunk a választók elé”. Egyben köszönetet mondott azoknak a választóknak, akik bizalmat adtak a nekik.
Juhász Péter gratulált Szabó Szabolcsnak, aki – a szavazatok 91,65 százalékának feldolgozása után – mandátumot szerzett, és gratulált azoknak az ellenzéki képviselőknek, akik szintén bekerültek a parlamentbe.
Szigetvári Viktor, a párt miniszterelnök-jelöltje azt mondta, ezt a kampányt az Együtt elvesztette, sikertelen volt az a stratégia, amire felépítették a saját listás kampányukat.
Megjegyezte, hogy a kampány alatt Juhász Pétert olyan “mocskos támadások érték, amelyek teljesen alaptalanok, embert próbálók voltak”.
A politikus kérdés kapcsán kitért arra, hogy az Együtt sorsáról a párt tagságának kell döntenie, és hozzátette, büszke Szabó Szabolcs egyéni eredményére.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Távol álltak egymástól a munkaadói és a munkavállalói oldal javaslatai a bértárgyaláson

Távol álltak egymástól a munkaadói és a munkavállalói oldal javaslatai: míg előbbiek a jel…