Legszebb karácsonyok

0

A közhiedelem azt tartja, a legszebb karácsonyok az embereknek gyermekkorukra esnek, mármint kisgyermekkorukra. Ez meglehet, igaz is, nagyon sokan így voltunk ezzel.

S amikor apró ajándékainkat gyűjtögetve készülünk az ünnepre, régi karácsonyok hangulatai idéződnek fel bennünk, amikor még nekünk tartogatták a meglepetéseket, amikor még mi kaptuk a több ajándékot. Rettenetes izgalommal vártuk a kiscsengő hangját, amikor beszabadulva a szobába rávetettük magunkat az ajándékokra. S amikor már felnőtt korba léptünk, úgy éreztük, ilyen karácsonyaink nem lesznek. S amikor jöttek az újabb karácsonyok, amikor már a gyermekeink várták először a csengő hangját, hogy beszabadulva ők is rávethessék magukat az ajándékokra. Ekkor jöttünk rá, hogy ezek sokkal de sokkal szebb karácsonyok így. Aztán a gyermekeink szépen felnőttek, akkor gondoltuk, ennél szebb karácsonyok már nem lesznek, amikor a gyerekek is ott vannak, és ők örülnek elsősorban.

És most nagyon sokan vagyunk, akiknek a karácsonyok úgy kezdődnek, hogy a csengő hangját az unokák várják. Azt hiszem, ezek a legszebb karácsonyok!

Ezért legyen szép a mostani karácsony is! Tegyük mi széppé!!!

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Születendő gyermek gondolatai

Csak is velem lehet teljes az életed Gyermeknap van. Ma ezért is többször gondolsz rám, ma…