Laptop évkezdésre: felújított eszközökkel sokat spórolhatunk

0

Napjainkban a digitalizáció miatt a gyerekek egyre előbb kapnak saját laptopot. Középiskolában már szinte kötelező, hogy saját laptoppal rendelkezzen a gyerek, de a felsőfokú tanulmányaik során már az eszköz választás sem mindegy. Azonban egy ilyen beruházás nem tekinthető olcsó megoldásnak, mégis meg kell tennünk, hogy biztosítsuk a gyerek tanulmányaihoz szükséges eszközöket.

Hogyan válasszunk ki a laptopok közül a megfelelő gépet?

A megfelelő laptopok, amelyekkel dolgozni, játszani is lehet, illetve megfelelő háttérrel rendelkezik, úgy 260 ezer forint környékén kezdődik. Ami a 100 ezer forintos áron beszerezhető általában csak a net használatára alkalmas. Azonban, ha mindenképpen nagyobb kapacitású gépre van szükségünk, de nem szándékozunk több százezer forintot kiadni egy nagyobb munkabírású gépért, akkor még mindig lehetőségünk van felújított laptopot vásárolni. A felújított gépekhez természetesen új akkumulátor dukál, de nemcsak az asus laptop akkumulátor, hanem bármilyen másik márka akkumulátora megfelelő lehet.

Melyek azok a laptopok részek amelyek a legfontosabbak a felújított gépekben?

A továbbiakban ezt a témát fejtjük ki részletesebben. Kiderül, hogy miért fontos a CPU, a RAM, és a memória.

●      A processzor vagy másként CPU

Tulajdonképpen ez a rész a gép agya, amely az információkat feldolgozza. Az a jó, ha minél gyorsabb, mert így a laptop is komplexebb. Nem érdemes régi modellt választani, hiszen lehet, hogy bizonyos műveletekre nem lesz alkalmas vagy túl lassúak lehetnek.

●      RAM vagy memória

Ez a része a gépnek ami meghatározza, hogy mennyi információval tud dolgozni a gép egyszerre. Ha kevés a memória akadozhat, lefagyhat a gép ezért 8, 16 GB-os variációkkal érdemes kezdeni a vásárláskor, de a 32 GB sem ritka manapság már.

●      Alaplap vagy központi áramkör

Az alaplapon foglal helyet a processzor, a memória és a számítógép még jó néhány egysége. Az alaplap határozza meg azt is, hogy mennyi memóriát tud kezelni, milyen processzorral tud dolgozni, de ide futnak be a csatlakozók is.

●      SSD vagy adattároló

Az SSD nem mozgó alkatrészekkel dolgozó adattároló, fájlokat és operációs rendszereket tárolhat. Gyorsabb mint a HDD. Minél több adatot tud tárolni annál biztonságosabban futnak a programok.

A felújított gépek lényege, hogy a gépeket, amelyeket a vállalatok leselejteztek, esetleg szépséghibás, nem eladott, kifutott szériák, egy cég felvásárolja, majd megtisztítják, átnézik, ellátják új alkatrészekkel, modernizálják. Olyan működő, a mai kor elvárásainak megfelelő gépet raknak össze, amelyet még évekig használhatunk garanciával ellátva. Manapság a legkeresettebb gépek 8. és az e fölötti generációs processzorral, minimum 8 GB RAM-mal és 250 GB-os SSD-vel rendelkező 14 “-os notebookok.

Összegezve

Elmondhatjuk, hogy sokat spórolhatunk, ha egy megfelelően felújított laptopot vásárolunk az iskolai munkához úgy, hogy megfelelünk az iskolai elvárásoknak is és a pénztárcánkat is kíméljük.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Pünkösd köszöntése – Mikor leszáll rátok a szentlélek

Az ember számára a legnagyobb adomány az önálló akarat. az a képesség, hogy választhat a k…