Különbségek a férfiak és a nők ajándékozási szokásaiban

0

Ajándékozni, adni jó. Az ajándékozás, az emberi interakció része, hiszen segít az emberi kapcsolatok megerősítésében. Az ajándékozással örömet okozunk a megajándékozottnak, de a legtöbb pszichológiai hasznot mi fölözzük le, hiszen az ajándékozás jót tesz a léleknek.

Az ajándékozást nem lenne szabad eltörölni, elfelejteni, hiszen, ha nem ajándékozunk, vagy egyszerűen csak nem fogadunk el egy olyan ajándékot, amelyet egy szeretett személytől kapunk, az olyan, mintha őt magát, az illető személyét utasítanánk vissza.
A férfiak a praktikusságot tartják szem előtt
A férfiak elsősorban a praktikusságot tartják szem előtt, amikor ajándékot vásárolnak. Úgy vélik, hogy az ajándéknak akkor van értelme, ha az hasznos és a mindennapi életben is tudjuk azt használni.
A férfiak is szeretnek ajándékot kapni, viszont sokkal érzékenyebbek egy nem helyesen megválasztott ajándékra, mint a hölgyek.
A férfiak bőkezűbbek ajándékvásárláskor, de nem terveznek előre, sőt nem is sok időt töltenek azzal, hogy kinek, mit vesznek, és általában az utolsó pillanatokra hagyják az ajándék vásárlását.
A bizonytalan, tanácstalan férfiaknak jól jöhetnek az olyan ajándék ötletek nőknek kategória, amely kifejezetten a női ajándékokat veszi számba.
A nők érzelmi alapon ajándékoznak
A férfiakkal ellentétben a hölgyek, leginkább érzelmi alapon döntenek, amikor ajándékot vesznek egy barátjuknak, vagy családtagjuknak.
A hölgyek nem reagálnak olyan érzékenyen a kapott ajándékra. Az apró csecsebecséknek is tudnak örülni és előfordul, hogy ők is csak apróságot vesznek egy-egy szerettüknek, de a DIY ajándékok is hódítanak a hölgyek körében.
A nők sokkal tudatosabban vásárolnak, mint a férfiak. Kész tervekkel rendelkeznek, és a legtöbb nő még listát is arról, hogy ki, milyen ajándéknak örülne a legjobban.
Legyen szó születésnapi, vagy karácsonyi ajándékról a nők képesek hónapokkal korábban a boltokban nézelődni, vagy a webáruházakban keresgélni, csak hogy minél egyedibb ajándékot válasszanak akár a barátaiknak, akár a párjuknak. Azonban néha még ők is elbizonytalanodnak, hogy minek is örülne a kedvesük, így boldogsággal töltheti el őket a tudat, ha olyan webshopot találnak, ahol az ajándék ötletek férfiaknak kategória lehet a segítségükre.
Az ajándékozás fontos
Az ajándékozás a mindennapi élet része kellene, hogy legyen, merthogy ezzel is megerősíthetjük a másik személyhez fűződő érzelmi köteléket, szeretetkapcsot. Nem csak a megajándékozott válik boldoggá, hogy gondoltunk rá és időt, energiát nem kímélve vásároltunk neki valamilyen személyre szabott ajándékot, de az ajándékot adó személy is hasznot hajt az ajándékozásból, mégpedig pszichológiai hasznot.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Életmód

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

A dinoszauruszok szociális viselkedését vizsgálták magyar paleontológusok

A Magyar Természettudományi Múzeum, MTA-ELTE-MTM Paleontológiai Kutatócsoport és az ELTE T…