Jobbik: Volner Jánosék nem adják vissza mandátumukat

0

Nem adja vissza országgyűlési képviselői mandátumát a Jobbik frakciójából péntek este kizárt Volner János és a kevéssel később kilépését bejelentő Apáti István és Fülöp Erik. Ezt mindhármuk nevében írta Volner János szombaton a Facebook-oldalán.

A politikus arról írt: amikor 2011 végén egy aláírt lemondó nyilatkozattal a pártelnökség kezébe adta mandátuma sorsát, “a Jobbik még egy valódi, nemzeti értékrendű párt volt, ahol fel sem merülhetett, hogy a megüresedett helyet olyan képviselő fogja átvenni, aki keresi a baloldallal történő összeborulás lehetőségét”.
“Most már sajnos nem ez a helyzet, így – ezt Apáti István és Fülöp Erik nevében is mondhatom – a mandátumainkat megtartjuk, és továbbra is a nemzet ügyét fogjuk velük szolgálni” – fogalmazott.
Volner Jánost – 17 támogató, négy ellenző és három tartózkodó voks mellett – pénteken késő este zárta ki soraiból a Jobbik-frakció.
Képviselőtársa, a párt szóvivője, Jakab Péter akkor azt közölte: Volner János ellen – az elmúlt három hónapban kifejtett, részletezni nem kívánt tevékenysége miatt – etikai vizsgálatot kezdeményezett a pártelnökség. Volner János péntek reggel megjelent – a Jobbik választókerületi elnökeinek és szervezőinek címzett – levele “csak az utolsó csepp volt a pohárban” – mondta. Jakab Péter szerint a levélben csúsztatások, valótlanságok nagy számban szerepelnek.
A kizárásról döntő rendkívüli frakcióülés összehívásának okaként Volner Jánosnak a “Jobbik-középvezetőknek elküldött és Fidesz-médiumoknál landolt” pénteki levelét említette a szóvivő. Kijelentette: az írást “nagyon nehéz volt másképp értelmezni, mint ami a Jobbik ellen hat, és ami persze a Jobbik ellen hat, az a Fideszt segíti”.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Koronavírus – Operatív törzs: több vendéglátóhely szándékosan szegi meg a szabályokat

Még mindig vannak olyan vendéglátóhelyek, ahol a tulajdonosok szándékosan megszegik a véde…