Így válasszunk szőnyeget az otthonunkhoz

0

Segítünk, melyik helyiségben milyen szőnyeg a legjobb választás. 

Lépett már olyan szobába, ami hidegnek és barátságtalannak tűnt? Egy dolog hiányzott belőle: egy hangulatos szőnyeg! Legyen szó plüss marokkói szőnyegről vagy klasszikus perzsaszőnyegről, a szobában lévő szőnyeg minden elemet összekapcsol, és a teljesség érzetét kelti. A szőnyegvásárlás azonban néha frusztrációhoz vezet, mert a bőség zavarában nem tudjuk pontosan, mire van szükségünk.

Egy új szőnyeg mindig befektetés. Érthető tehát, ha biztos akar lenni abban, hogy a pénzét olyan szőnyegre költi, amely tökéletes lesz otthonába és életmódjához. Éppen ezért most végigjárjuk mindazt, amit figyelembe kell vennie a szőnyeg vásárlása előtt.

Hová milyen szőnyeget vegyünk?

Egyrészt ez a helyiség egyik legnagyobb és legfontosabb eleme, másrészt nagyon sok célt szolgál. Ha otthona tágas és nyitott, a szőnyegek segíthetnek hangulatos terek kialakításában. A jól elkülöníthető szegélyű szőnyegek különösen hasznosak a terek elzárására. A másik véglet is igaz: egy jól elhelyezett szőnyeg nagyobbá teheti a szobát.

Ha ez utóbbi a célja, válasszon egy világos színű szőnyeget. Ügyeljen arra, hogy maradjon hely a széle és a falak között, nehogy úgy tűnjön, mintha a szoba zsúfolt lenne. Tartsa távol magát az élénk, merész színektől és a látványos mintáktól! Használjon könnyű szőnyeget, ne egy nehéz szerkezetű vagy shaggy szőnyeg legyen, amit hazavisz.

Ahhoz, hogy egy szoba kisebbnek tűnjön, vegyen több kis szőnyeget, hogy elzárja a különálló tereket. Szerezzen be különböző formájú szőnyegeket, például egy nagy ovális és két kisebb téglalap alakú szőnyeget. Használjon bátran merész színeket és mintákat, és kösse össze az elemeket.

Ha a szobájából hiányzik az egyensúly és a teljesség érzése, szükség lehet egy szőnyegre, amely úgy köt össze egy szobát, mint egyetlen más elem sem. A szőnyeg színei például összekapcsolhatják a dekoráció, a bútorok és a díszpárnák színeit, hogy egységes megjelenést hozzanak létre. Vagy válasszon egy merész szőnyeget geometrikus mintával, hogy érdekes elemet adjon szobájához.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Életmód

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

A hideg- és melegvizes magasnyomású mosó közötti különbség. Melyiket érdemes választania?

A magasnyomású mosóknak több típusa ismert, melyet elsődlegesen két csoportba tudunk oszta…