Így tehetjük wellness-központtá a fürdőszobánkat

0

Ezzel a néhány izgalmas húzással igazi meghittséget kölcsönözhetünk a helyiségnek.

A wellnessezés pihentet, elkényeztetett és felfrissít. Az élmény középpontját a nyugodt környezet adja, amelyet úgy alakítottak ki, hogy segítsen a lazításban. Ezt a megnyugtató hangulatot azonban könnyedén újrateremthetjük a saját fürdőszobájában. A nyugtató elemek beépítésével, a berendezési tárgyak korszerűsítésével és a rendetlenség minimalizálásával wellness-hatást érhet el, amely lehetővé teszi a stresszoldást és a békés kikapcsolódást. Ha megfontolja az alábbi tippeket, a fürdőszobát a saját személyes a saját személyes szentélyének tekintheti.

1. Használjon természetes dekorációt!

A növények telepítése az egyik legegyszerűbb trükk, amellyel a fürdőszobát spává varázsolhatja. Helyezzen cserepes szobanövényeket a padlóra, a mosdó mellé és más fürdőszobai felületekre, vagy akasszon cserepes növényt a mennyezetre. Ügyeljen arra, hogy olyan növényeket válasszon, amelyek a párás fürdőszobai környezetben és a térbe jutó fényben fejlődnek. Ha az élő növények nem felelnek meg a környezetnek, használjon műnövényeket vagy virágokat.

2. Tegyen rendet!

A zsúfolt pultok és a fürdőszobai szekrények nem kedveznek a kikapcsolódásnak. Kezdje azzal, hogy megszabadul minden olyan terméktől, amely lejárt vagy amelyet nem használt az elmúlt évben. Helyezze el a rendszeresen nem használt tárgyakat szekrényekbe, fiókokba vagy kosarakba. Használja a nyitott tárolóhelyeket a minden nap nélkülözhetetlen holmik számára.

3. Vegyen plüss fürdőlepedőket!

A bolyhos, fényűzően puha törölközők kulcsfontosságúak a wellness-hangulathoz. Válasszon nedvszívó anyagból, például pamutból vagy bambuszból készült fürdőlepedőket, amelyek jól bírják a mosást. Hajtogassa őket henger alakba, vagy helyezze őket egymásra az élek mentén összehajtva. Beszerezhet akár egy fűtött törölközőtartót is, így amikor kilép a zuhanyból, kellemesen meleg törölközőbe burkolhatja magát.

4. Szereljen fel új zuhanyfejet!

Az egyszerű zuhanyfej könnyedén luxusmodellre cserélhető, amellyel a napi rutin frissítő élménnyé változik. Keressen olyan funkciókat, amelyek megfelelnek az Ön preferenciáinak, mint például a masszázs- vagy az esőzuhanyfej, amely közvetlenül felülről permetezi a vizet. Fontolja meg más fürdőszobai berendezési tárgyak, például a csaptelep vagy a mosdó cseréjét is modern modellekre, amelyek olyan különleges funkciókkal rendelkeznek, mint az érintésmentes automatika vagy a fűtött WC-ülőkék.

5. Használjon színeket a nyugalom megteremtéséhez!

Válasszon lágy, halvány színeket a nyugodt környezet megteremtéséhez. A fürdőszobai színséma kiválasztásakor kerülje a nagy kontrasztú párosításokat, például a fekete-fehéret vagy a kéket és a narancssárgát, amelyek inkább merészek és energizálnak, semmint megnyugtatnak. A meleg semleges színeket a természet ihlette színekkel, például a tengeri habzölddel vagy az égszínkékkel párosítva harmonikus színpalettát hozhat létre.

Galambos Dániel

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Életmód

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

A hideg- és melegvizes magasnyomású mosó közötti különbség. Melyiket érdemes választania?

A magasnyomású mosóknak több típusa ismert, melyet elsődlegesen két csoportba tudunk oszta…