Így tehetjük wellness-központtá a fürdőszobánkat

0

Ezzel a néhány izgalmas húzással igazi meghittséget kölcsönözhetünk a helyiségnek.

A wellnessezés pihentet, elkényeztetett és felfrissít. Az élmény középpontját a nyugodt környezet adja, amelyet úgy alakítottak ki, hogy segítsen a lazításban. Ezt a megnyugtató hangulatot azonban könnyedén újrateremthetjük a saját fürdőszobájában. A nyugtató elemek beépítésével, a berendezési tárgyak korszerűsítésével és a rendetlenség minimalizálásával wellness-hatást érhet el, amely lehetővé teszi a stresszoldást és a békés kikapcsolódást. Ha megfontolja az alábbi tippeket, a fürdőszobát a saját személyes a saját személyes szentélyének tekintheti.

1. Használjon természetes dekorációt!

A növények telepítése az egyik legegyszerűbb trükk, amellyel a fürdőszobát spává varázsolhatja. Helyezzen cserepes szobanövényeket a padlóra, a mosdó mellé és más fürdőszobai felületekre, vagy akasszon cserepes növényt a mennyezetre. Ügyeljen arra, hogy olyan növényeket válasszon, amelyek a párás fürdőszobai környezetben és a térbe jutó fényben fejlődnek. Ha az élő növények nem felelnek meg a környezetnek, használjon műnövényeket vagy virágokat.

2. Tegyen rendet!

A zsúfolt pultok és a fürdőszobai szekrények nem kedveznek a kikapcsolódásnak. Kezdje azzal, hogy megszabadul minden olyan terméktől, amely lejárt vagy amelyet nem használt az elmúlt évben. Helyezze el a rendszeresen nem használt tárgyakat szekrényekbe, fiókokba vagy kosarakba. Használja a nyitott tárolóhelyeket a minden nap nélkülözhetetlen holmik számára.

3. Vegyen plüss fürdőlepedőket!

A bolyhos, fényűzően puha törölközők kulcsfontosságúak a wellness-hangulathoz. Válasszon nedvszívó anyagból, például pamutból vagy bambuszból készült fürdőlepedőket, amelyek jól bírják a mosást. Hajtogassa őket henger alakba, vagy helyezze őket egymásra az élek mentén összehajtva. Beszerezhet akár egy fűtött törölközőtartót is, így amikor kilép a zuhanyból, kellemesen meleg törölközőbe burkolhatja magát.

4. Szereljen fel új zuhanyfejet!

Az egyszerű zuhanyfej könnyedén luxusmodellre cserélhető, amellyel a napi rutin frissítő élménnyé változik. Keressen olyan funkciókat, amelyek megfelelnek az Ön preferenciáinak, mint például a masszázs- vagy az esőzuhanyfej, amely közvetlenül felülről permetezi a vizet. Fontolja meg más fürdőszobai berendezési tárgyak, például a csaptelep vagy a mosdó cseréjét is modern modellekre, amelyek olyan különleges funkciókkal rendelkeznek, mint az érintésmentes automatika vagy a fűtött WC-ülőkék.

5. Használjon színeket a nyugalom megteremtéséhez!

Válasszon lágy, halvány színeket a nyugodt környezet megteremtéséhez. A fürdőszobai színséma kiválasztásakor kerülje a nagy kontrasztú párosításokat, például a fekete-fehéret vagy a kéket és a narancssárgát, amelyek inkább merészek és energizálnak, semmint megnyugtatnak. A meleg semleges színeket a természet ihlette színekkel, például a tengeri habzölddel vagy az égszínkékkel párosítva harmonikus színpalettát hozhat létre.

Galambos Dániel

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Életmód

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Így válasszunk szőnyeget az otthonunkhoz

Segítünk, melyik helyiségben milyen szőnyeg a legjobb választás.  Lépett már olyan szobába…