Hogyan készüljünk fel a költözésre

0

Költözés előtt készítsen egy költözési ellenőrzőlistát. A lista segít eldönteni, hogy mit csomagoljon be, és mit dobjon ki. Dobja ki a nem használt készülékeket és vágódeszkákat, és csináljon helyet az újaknak. A törékeny tárgyakat régi ágyneművel is becsomagolhatja. Ezzel sok időt takaríthat meg, amikor megérkezik az új otthonába. Egy költözési ellenőrzőlista használata sokkal könnyebbé teszi a folyamatot.

Ha vannak gyerekei, akkor előre tervezhet, ha méretet vesz az új otthonáról. Ezután döntse el, hogy milyen bútorokra lesz szüksége. Szüksége lehet többek között új komódra, íróasztalra vagy tűzhelyre. Az is jó ötlet, ha új konyhaszigetet szerez be. Győződjön meg róla, hogy régi házát lomtalanítja, így elkerülheti, hogy túl sok dobozt vigyen magával. Ez biztosítja, hogy csak azokat a dolgokat pakolja be, amelyekre szüksége van.

Mielőtt összepakolná a holmiját, készítsen fényképeket minden egyes tárgyról. Címkézzen fel minden dobozt, hogy tudja, mit csomagolt be. Még a legapróbb dolgokat is fel kell címkézni, így ha valami elveszik, be tudja majd azonosítani. Készítsen egy csomagolási listát is, hogy emlékezzen, mi micsoda, és mikor lesz rá szüksége. Örülni fogsz, hogy ezt megtetted!

Ha költöztetőket vesz igénybe, ne felejtse el tárolni fontos dokumentumait. Hosszú folyamat lehet, ha a költöztetőcégnek meg kell várnia, amíg Ön összepakol. Ezért érdemes lesz egy költözés napi túlélőcsomagot készítenie arra az esetre, ha szükség lenne rá. Arról is gondoskodnia kell, hogy a költözés napi túlélőkészletet kicsomagolja, mielőtt elhagyja új otthonát. Ha ezt megtette, készen áll majd arra, hogy könnyedén szembenézzen a költözési folyamat többi részével.

Költözéskor ügyeljen arra, hogy minden receptet magával vigyen. Csomagolás közben vigyen magával egy hónapra elegendő gyógyszert, amely az új házban töltött első néhány hétig elegendő lesz. Szánjon egy kis időt arra is, hogy megvizsgálja az új otthon alaprajzát. Győződjön meg róla, hogy megtervezi, hogyan fognak a bútorai elférni a szobákban, hogy a költöztetők ennek megfelelően tudjanak felkészülni. Így pontosan tudni fogják, hogy hova kell elhelyezniük a holmiját, és időt és frusztrációt takaríthatnak meg Önnek.

A költözési folyamat során érdemes festőket alkalmazni. Ezt mindenképpen ütemezze be előre. Győződjön meg róla, hogy háziállatait elviszi az állatorvoshoz ellenőrzésre, és beszerzi az oltási dokumentációt. Frissítse bankszámláit és hitelkártyáinak számlázási címét is. Ezek a feladatok mindössze egy percet vehetnek igénybe. Új otthona hamarosan készen áll a fogadásra! Jól ki kell pihennie magát, hogy az átköltözés a lehető legzökkenőmentesebb legyen.

A költözés napja nagyban befolyásolja a költözés költségeit. A hétvégén és a főszezonban történő költözés valószínűleg többe fog kerülni, mint a hétköznap. Ha lehetséges, ütemezze a költözést szezonon kívüli időpontra. Így pénzt takaríthat meg mind a költöztető cégen, mind a teherautó bérlésén. Ezen kívül elintézheti azt is, hogy egy barátja találkozzon a költöztetőkkel. Ha hétköznapra tervezi a költözést, gyűjtse össze az összes dokumentumot, használati utasítást, blokkot és egyéb csomagolandó tárgyat. Hasonlóképpen, fejezze be az utolsó pillanatban elvégzendő ügyeket, például a vegytisztítást, a recepteket és egyéb visszaszolgáltatandó tárgyakat.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Születendő gyermek gondolatai

Csak is velem lehet teljes az életed Gyermeknap van. Ma ezért is többször gondolsz rám, ma…